vko.37 // 13.9.2018

SJK:lle arvokas voitto (SJK-TPS 1-0)

SJK otti Veikkausliigan putoamistaiston kannalta arvokkaan voiton, kun TPS kaatui Mehmet Hetemaj´n maalilla 1-0.

Ottelun isot panokset näkyivät joukkueiden otteissa, eikä kumpikaan halunnut ottaa isoja riskejä. Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu. SJK:lla oli muutamia lupaavia hyökkäyksiä Emile Paul Tendengin nousujen myötä. Viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin toivomisen varaa. Sen lisäksi SJK:lla oli muutamia erikoistilanteita.

TPS:n prässi tuotti pari kertaa ongelmia SJK:n puolustajille, mutta vierasjoukkue ei pystynyt hyödyntämään niitä tilanteita. Muutamat keskityspallot SJK:n puolustus hoiti helposti.

Hätäisimmät olivat jo hakeneet helpotusta janoonsa, kun ottelun ainoa maali syntyi ensimmäisen puoliajan lisäajan toisella minuutilla. Emile Paul Tendengin kulmapotku tuli Mehmet Hetemaj'lle, joka voitti kaksinkamppailun ja puski pallon ohi Jonathan Viscosin. Maali oli "Mehulle" liigakauden toinen. Ensimmäinen tuli TPS:aa vastaan kauden alussa.

Toisen puoliajan alussa TPS:llä oli hyvä hyökkäys. Albert Prosa ja Mika Ääritalo pelasivat Sterling Yatekelle, mutta nuorukainen ei saanut kunnolla voimaa puskuunsa. Vähän myöhemmin tapahtui toisessa päässä. Emile Paul Tendeng meni heittämällä TPS-puolustajasta ohi ja syötti Shahdon Winchesterille, joka ei kuitenkaan päässyt kunnolla laukomaan. Pallo tuli taaemmaksi Johannes Laaksoselle, jonka laukauksen Jonathan Viscosi pystyi torjumaan.

Mehmet Hetemaj palasi tänään kentille lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Tulostaululla Hetemaj'n paluu näkyi voittomaalina ja pelillisesti johtajuutena. Hetemaj tuli vaihtoon 64. minuutilla, ja hänen tilalleen tuli Anders Bååth. Emile Paul Tendeng kuului ottelussa SJK:n parhaimmistoon. Hän pelasi itselleen hyvän vetopaikan 65. minuutilla, mutta laukaus epäonnistui pahasti.

TPS:n parhaat tasoituspaikat olivat Sterling Yatekella ja Niklas Blomqvistilla. Yateke sai pallon boksissa 72. minuutilla, ja laukaus meni vain hieman ohi takakulman. Blomqvist sen sijaan tykitti 84. minuutilla hyvän kaukolaukauksen, jonka Jesse Öst pystyi torjumaan kulmapotkuksi.

SJK:lla oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon ottelun lopussa, kun Denys Oliinyk ja Aristote Mboma pääsivät vastahyökkäykseen. Oliinyk laukoi TPS-puolustajien välistä, mutta Jonathan Viscosi sai käsiään sen verran väliin, että tuloksena oli kulmapotku.

Lopussa TPS haki vimmatusti tasoitusta ja nosti kaikki pelaajansa ylös vapaapotkussa. SJK pääsi palloon, ja Denys Oliinyk avasi laitaan Emile Paul Tendengille. Jonathan Viscosilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pysäyttää Tendengin meno laidassa. Viscosi sai tilanteesta varoituksen ja SJK vapaapotkun. SJK pystyi pitämään pallon hyökkäysalueella sen jälkeen loppuun asti, ja SJK otti tärkeät kolme pistettä.

IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding Arenalla maanantaina 17.9. kello 19 ja TPS-FC Inter Veritas Stadionilla maanantaina 17.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.