FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.38 // 17.9.2018

SJK:n Mero ei kaunistellut omiensa suoritusta torstaina - ”Se oli mielestäni pelin tärkein anti”

SJK:n Mero ei kaunistellut omiensa suoritusta torstaina - ”Se oli mielestäni pelin tärkein anti”

Joel Mero on edustanut SJK:ta kesästä 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK otti torstaina tärkeän voiton kaatamalla TPS:n 1-0. Maanantaina luvassa on jälleen taisto erityisen tärkeistä pisteistä IFK Mariehamnin vieraana.

SJK voitti TPS:n torstaina Seinäjoella Mehmet Hetemaj'n maalilla 1-0. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Joel Mero ei ylistänyt omiensa suoritusta, mutta oli äärimmäisen iloinen saavutetuista pisteistä.

- Tunnelma oli ainakin jossain määrin helpottunut, ne pisteet olivat tärkeät ja maanantaina on jaossa vähintään yhtä tärkeitä pisteitä. Taistelimme tuloksen torstaina, joten voimme lähteä matkaan paremmalla itseluottamuksella, Mero kertasi.

SJK:lla on nyt kasassa 27 pistettä ja sijoitus on yhdeksäs. Karsijan paikalla etenevä TPS on perässä viisi pistettä ja maanantain vastus IFK Mariehamn yhden.

- Olimme TPS:aa vastaan ajoittain hyviä, mutta kokonaisuudessa se ei ollut pelillisesti kaunista. Ehdottomasti tärkeintä oli saada pisteet. Asenne ja peli-ilmeemme oli aggressiivinen ja hyvä. Se oli mielestäni pelin tärkein anti.

- Maarianhamina vieraissa on vaikea paikka kaikille, kenttä tuo peliin omat haasteensa varsinkin jos sää on kovin sateinen. Se muokkaa peliä erityisesti sen osalta minkä verran pallonhallintapeli on mahdollista. Meidän pitää pystyä reagoimaan tilanteisiin pelin aikanakin.

SJK lähti kauteen isoin odotuksin, joten taistelu sarjapaikasta on kaukana odotusarvosta. Mero ei kaunistele tilannetta, mutta korostaa taisteluhengen olevan ryhmässä kohdillaan.

- Kaikki ymmärtävät millaisessa tilanteessa me olemme. Sitä on turha jossitella tai surkutella. Kaikki keskittymisemme on nyt siinä, että hoidamme loppukauden kunnialla ja säilymme sarjassa. Ensi kausi on uusi kausi. Fiilis on sellainen, että kaikki haluavat antaa kaikkensa seuran ja joukkueen eteen.

IFK on ollut tällä kaudella seinäjokelaisille vaikea vastus. Ahvenanmaalla pisteet jäivät isännille 1-0-lukemilla. Seinöjoella tulokseksi kirjattiin 1-1.

- Me hallitsimme kotipeliä, pidimme palloa ja loimme paikkoja, mutta emme saaneet tehtyä kuin yhden maalin. IFK:lla oli yksi paikka ja siitä he tekivät. He eivät pyri pallonhallintaan, mutta pystyvät olemaan vähissäkin paikoissa vaarallisia. He ovat vahvoja pitkissä palloissa, meidän pitää olla tosi hereillä koko ajan.

- Minusta tuntuu, että tiedämme aika hyvin mitä odottaa. Tietysti jokainen peli on erilainen, eikä ikinä voi tietää kaikkea. Lähdemme liikkeelle omasta tekemistä ja omasta pelaamisesta, mutta katsomme vielä sunnuntain ja maanantain aikana IFK:hon liittyviä asioita yhdessä.


IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding Arenalla maanantaina 17.9. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia