FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2018

KuPS:n Respect-palkinto Jyrki Houtsoselle

KuPS:n Respect-palkinto Jyrki Houtsoselle

Veikkauksen Respect-palkinnolla palkitaan yhteisöjä ja henkilöitä, jotka ovat pitkään tehneet ansioitunutta työtä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.

Torstaina pelatun Kuopion Palloseuran ja FC Lahden välisen Veikkausliigaottelun yhteydessä palkinto luovutettiin Jyrki Houtsoselle, joka on tehnyt erittäin pitkään ansiokasta työtä niin kuopiolaisen kuin koko suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.

Houtsonen pelasi KuPS:ssa topparina ja keskikenttäpelaajana sarjakaudet 1981-90. Otteluita KuPS:ssa kertyi kaikkiaan noin 160 ja maaleja kymmenkunta. Pelaajauran paras saavutus on Suomen Cupin voitto 1989 ja peliuran kohokohtina ovat europelit 1990 Kiovan Dynamoa vastaan.

Houtsonen toimii Kuopion Palloseuran kotiotteluissa LähiTapiola Partners Pool-teltan isäntänä vetäen rautaisella ammattitaidolla niin alkupelit kuin otteluiden jälkeiset lehdistötilaisuudetkin. Houtsonen on toiminut tässä tehtävässä jo kymmenen vuoden ajan.

Kupsilaisuus on koko elämän mittainen projekti, eikä se pääty oman aktiiviuran loppumiseen. Respect-palkinto on samalla seuran suuri kiitoksenosoitus kaikille legendaarisille pelimiehille, jotka toimivat seuran kotiottelutapahtumissa mm. aitioisäntinä. KuPS-pelaajilla on vuosikymmenten mittainen kokemus suomalaiselta huipputasolta ja kotiotteluiden aitiovieraat pääsevät siten nauttimaan aitioisäntien ainutlaatuisen korkeatasoisesta jalkapallotietämyksestä. Kokeneet pelimiehet ovat pitkään tehneet pyyteetöntä ja arvokasta vapaaehtoistyötään suurella keltamustalla sydämellä oman seuransa hyväksi oman aktiiviuransa päättymisen jälkeen ja tämä Respect-palkinto on seuran iso kunnianosoitus heille kaikille.

Respect-palkintoon sisältyvä 500 euron suuruinen palkintorahasumma lahjoitetaan kokonaisuudessaan Kuopion Ruoka-apu ry:lle.

Lisää uutisia