FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 13.8.2018

​PS Kemin konkari harmitteli ilmiötä pelissä - "Siitä saatinkiin kuulla puoliajalla"

​PS Kemin konkari harmitteli ilmiötä pelissä - "Siitä saatinkiin kuulla puoliajalla"

Juho Mäkelä viimeisteli PS Kemin ainoan maalin sunnuntaina Kuopiossa. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin kapteenin Juho Mäkelän mielestä joukkue ei totellut sunnuntaina päävalmentajan laatimaa pelisuunnitelmaa avausjaksolla.

KuPS kukisti Kuopiossa vierailleen PS Kemin sunnuntaina 3-1. Kemiläisten laihaksi lohduksi jäi kapteeni Juho Mäkelän loppuminuuteilla tullut kavennusosuma.

- Hyökkääjälle maalit ovat aina tärkeitä. Se on kuitenkin pieni lohtu, peli oli hävitty ja maali tuli yliajalla, Mäkelä harmitteli.

- Mutta minulta odotetaan maaleja. Valmentaja on sanonut, että meille hyökkääjille maksetaan palkkaa sen takia, että hän odottaa meidän tekevän maaleja joukkueelle.

Joukkueiden välinen kohtaaminen oli kauden kolmas. Kahdessa ensimmäisessä mittelössä Kemi oli ottanut 3-2-voitot keltapaidoista. Nyt KuPS pääsi kuittaamaan kalavelat.

- Valitettavasti nyt tuli tappio. Ei missään nimessä jäänyt hyvä maku suuhun. Ei siinä mitään, KuPS oli eilen parempi joukkue, vaikka meillä olikin varmaan suurin piirtein saman verran maalipaikkoja: 3-4, joista olisimme voineet tehdä maalit, että peli olisi päättynyt tasan, Mäkelä arvio.

Kapteenina joukkueessa toimiva Mäkelä katsoi ottelun nauhalta yön pimeinä tunteina kotimatkan aikana. Hän tiesi jo ennen tallenteen katsomista, ettei PS Kemi pystynyt noudattamaan päävalmentaja David Hannahin laatimaa pelisuunnitelmaa.

- Kyllähän KuPS piti palloa, pyöritti ja oli sillä tavalla parempi joukkue, vaikka myös meillä oli maalitilanteita. Ehkä ydin oli se, että ensimmäisellä puoliajalla, ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun valmentaja vaihtui, emme noudattaneet omaa pelisuunnitelmaa.

- Siitä saatiinkin kuulla puoliajalla, että näin on. Toisella puoliajalla tuli tasonnosto ja palattiin tietyllä tavalla omiin prinsiipeihin ja siihen mitä ollaan harjoiteltu.

PS Kemi vaihtoi valmentajaa kesäkuun lopulla, kun Hannah korvasi Jari Åhmanin.

Viime kaudella HIFK:ta edustanut Mäkelä, 35, jakoi kehuja myös KuPSille ja joukkueen valmennusjohdolle taktisesta viisaudesta.

- Se oli heidän pelisuunnitelmansa, joka toteutui. Jani Honkavaarakin sanoi pelin jälkeen, että oli scoutannut pelimme vahvuudet ja he olivat luoneet pelisuunnitelmansa niin, että voivat saada meidät pois siitä missä olemme vahvimpia.

KuPS antoi vieraidensa avata peliä alhaalta. Sen myötä savolaisjoukkue sai riistoja ja pääsi niiden kautta vaarallisille paikoille.

- Siinä mielessä pieni krediitti menee tietyllä tavalla myös heidän suuntaansa, mutta ei sen pitäisi vaikuttaa meidän tekemiseen, mitä vastustaja tekee. Siitä olemme lähteneetkin oikeastaan koko ajan harjoittelemisessa ja valmistautumisessa peliin, että vain se merkitsee, miten ja mitä olemme harjoitelleet ja mitä haluamme tehdä pelissä, Mäkelä kertoi.

Mäkelä oli pettynyt niin omaansa kuin joukkueen esitykseen. Pelin jälkeen joukkue kävi keskenään läpi suunnitelman noudattamattomuuden.

- Kaikki ymmärsivät ja myönsivät sen, että näin kävi. Otamme siitä sen opin mukaan, ettei meidän pidä pelata sitä futista, mitä vastustaja haluaa meidän pelaavan vaan pelaamme sitä mitä olemme harjoitelleet ja missä olemme vahvimpia.


HJK – PS Kemi Telia 5G Areenalla sunnuntaina 19.8. kello 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia