FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 13.8.2018

PS Kemin Juho Mäkelä: "Otetaan positiiviset asiat mukaan"

PS Kemin Juho Mäkelä: "Otetaan positiiviset asiat mukaan"

Mäksällä on vahva luotto PS Kemin säilymiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Sitkeästi taisteleva PS Kemi ei onnistunut enää kolmatta kertaa kukistamaan Kuopion Palloseuraa tämän kauden Veikkausliigassa.

KuPS voitti sunnuntaisen kohtaamisen 3-1 ja kemiläisten oli lähdettävä pitkälle kotimatkalle pettynein mielin. Hyökkääjä Juho Mäkelä puski lisäajalla kavennusmaalin ja hieno onnistuminen jäi joukkueen ainoaksi ilonaiheeksi tällä kertaa.

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli isoja vaikeuksia. Me emme pysyneet pelisuunnitelmassamme emmekä me pelanneet sitä futista, mitä me olemme harjoitelleet treeneissä ja joka on tuonut meille hyviä tuloksia. Ekalla puolikkaalla me teimme jotain ihan muuta, maalintekijä harmitteli.

- Meidän piti pelata palloa suoraviivaisemmin enemmän ylöspäin, eikä pelata lyhyttä keskialueella jolloin KuPS sai prässiä aikaiseksi. KuPS:n ehdoilla mentiin ja me vikistiin perässä. Toisella puoliajalla tapahtui tasonnosto ja me taisteltiin miehekkäästi loppuun asti. Otetaan siitä positiiviset asiat mukaan seuraavaan peliin, Mäkelä totesi.

"Mäksä" painotti sitä, että usko keimiläisleirissä pysyy vahvana.

- Maalini tuli hienosta keskityksestä. Laitoin siitä pallon sisään, kosmetiikkaa se enää oli. Meidän oma pelimme on parantunut kovasti ja me aiomme pysyä täällä liigassa. Usko on vahva. Suunta kääntyi pari viikkoa sitten, pirusti me olemme tehneet töitä treenikentällä. Joukkueella on sydäntä ja joka jätkä on sitoutunut tähän, Mäkelä muistutti.

Myös valmennusportaassa riittää uskoa säilymiseen.

- Meillä oli alla hyvä viikko. Olen erittäin pettynyt ensimmäiseen puoliaikaan. Me emme pelanneet hyvin, se oli suorastaan anteeksiantamatonta. Toiselle puoliajalle me muutimme omaa peliämme, olimme parempia ja saimme muutamia paikkoja. Meidän pitää olla kilpailukykyisempiä loppukauden aikana, päävalmentaja David Hannah totesi.

- Neljä-viisi-kuusi viime viikkoa me olemme pelanneet hyvin ja sillä pelaamisella uskon sataprosenttisesti että me säilymme. Meidän on pitänyt tehdä perustavanlaatuisia muutoksia omaan pelaamiseemme ja me olemme tulleet vahvemmiksi. Ensimmäinen puoliaika oli tänään iso pettymys, toinen puoliaika oli kilpailukykyisempi ja siksi uskon, että me pärjäämme loppukaudella, valmentaja sanoi.


HJK – PS Kemi Telia 5G Areenalla sunnuntaina 19.8. kello 13.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia