AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2018

​PS Kemi ei sirkustemppuja tarjoile: "Tyylihän on vapaa, miten pisteitä saa"

​PS Kemi ei sirkustemppuja tarjoile: "Tyylihän on vapaa, miten pisteitä saa"

Kuva: Juha Tamminen

Petteri Pennanen kipparoi KuPS:n sunnuntaina PS Kemiä vastaan. Kuopiolaisilla on paljon tavaraa hampaan kolossa, sillä kemiläiset ovat anastaneet kahdesti pisteet kauden aiemmissa kohtaamisissa.

PS Kemi on ollut KuPS:lle tällä kaudella hankala vastus. Molemmissa kohtaamisissa PS Kemi on vienyt voiton maalein 3-2.

- Sanotaan, että oli vähän erilaiset pelit. Kuopiossa pelatussa oli eri valmentajat, mutta se on samaa, että vähän molemmissa peleissä on menty Kemin ansoihin. Ei he hienouksia viime pelissäkään esittäneet ja ei olisi pitänyt ehkä meidänkään. Ollaan menty alistumaan Kemin vahvuuksiin. Varsinkin viime pelissä. Pelasivat koko ajan suoraviivaisesti ja se tuotti turhan paljon ongelmia meille puolustussuuntaan. Tuli toki ihmeellisiä maalejakin. Nyt ollaan käyty asioita läpi ja olemme valmiita, Pennanen toteaa.

PS Kemi on esittänyt uuden brittiluotsi David Hannahin alaisuudessa kovin britin näköistä jalkapalloa.

- Hyvin selkeä 4-4-2, joka pelissä kaksi tiivistä alinta linjaa. Puolustavat tiiviinä linjoilla ja kaksi jätkää odottelee ylhäällä. Ei paljon palloa kierrätellä. Tuo omat haasteensa. Hankala prässätä Kemiä, siihen ei jää aikaa, kun irtopalloja toimitetaan heti kohti kärkeä. Ei liigassa ole muita vastustajia, jotka pelaa noin puhdasta 4-4-2.

Joku saattaisi jopa sanoa, että PS Kemi pelaa vanhaa kunnon brittiä – pitkää ja perään?

- Niin kai voi kaunistelematta sanoa, Pennanen naurahtaa ja jatkaa: Ovat saaneet sillä muutamassa pelissä tuloksia. Tyylihän on vapaa, miten pisteitä saa, pääasiassa että saa. Ei siellä hirveästi hienouksia tarjoilla, mutta kaikki saa pelata niin kuin haluaa, Pennanen toteaa.

KuPS-PS Kemi Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 12.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia