AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 11.8.2018

​Strandvall: "Perinteinen VPS haluaa olla Pohjanmaan herra"

​Strandvall: "Perinteinen VPS haluaa olla Pohjanmaan herra"

Sebastian Strandvall on tehnyt maaliennätyksensä kuluvalla kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Pohjanmaan herruus ratkeaa tänään, kun VPS ja SJK kohtaavat kauden viimeisessä derbyssä. Raidan kapteeni Sebastian Strandvall toivoo paljon maaleja ja viihdyttävää peliä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa aikaisemmin. Ensimmäinen derby päättyi kesäkuussa 1-1, kun toisessa kohtaamisessa viikko sitten joukkueet jäivät ilman maaleja. Odotettavissa on tasainen vääntö tälläkin kertaa, sillä molemmille joukkueille pisteet ovat erittäin arvokkaat loppukautta ajatellen. VPS taistelee mitaleista, SJK sarjapaikasta. Panoksia ei siis puutu.

- Kyllä se antaa lisäpotkua entisestään kolmen pisteen jahtiin. Vaikka tietysti motivaatiota riittää muutenkin, kun katsoo pelkästään sarjan asetelmia ja joukkueiden tilanteita, VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall kertoo.

- Se on kliseistä sanoa, että kuntopuntareilla tai sarjataulukolla ei ole mitään väliä kun lähdetään paikallispeleihin. Minusta kuitenkin tuntuu, että se pitää paikkansa. Ei se esimerkiksi näyttänyt viime viikolla siltä, että me olemme kärkipäässä ja SJK sarjataulukon toisella puolella, hän jatkaa.

- Kumpikaan ei halua hävitä tätä peliä. Mieluummin tämä peli voisi kuitenkin päättyä 5-5 kuin 0-0. Toivon, että tulisi paljon tilanteita ja yleisö viihtyisi. Näissä peleissä on kuitenkin enemmän yleisöä ja kaikesta voi aistia, että nämä matsit merkkaavat enemmän kannattajille kuin normaali liigapeli.

Strandvall on pelannut urallaan monta derbyä, mutta usean vuoden ajan kentän toisella puolella pelasi punapaitainen Pietarsaaren Jaro. Vaikka SJK on pelannut Veikkausliigaa vasta vuodesta 2014 lähtien, on seurojen välille ehtinyt jo syntyä vastakkainasettelua.

- Jos vertaa Jaro-peleihin, niin kyllä nämä ovat aika vastaavia, vaikka SJK on vielä uusi seura Veikkausliigakartalla. Se johtunee siitä, että he tulivat niin nopeasti huipulle ja se loi kitkaa. Emmehän me voi millään hyväksyä, että SJK olisi Pohjanmaan paras seura, vaan perinteinen VPS haluaa olla Pohjanmaan herra, Strandvall painottaa.

Strandvall itse pelaa upeaa kautta. Kun pelaamatta on vielä kolmannes otteluista, on Strandvall laittanut oman maaliennätyksensä Veikkausliigassa uusiksi. Maaleja on syntynyt jo kahdeksan kappaletta, joka on yksi enemmän kuin aikaisemmat ennätykset kausilta 2009 ja 2011, jolloin hän teki seitsemän maalia.

- Omalla kohdalla kun on tullut tehtyä pari maalia, niin se maalinälkä on myös kasvanut isommaksi kuin ehkä aikaisemmin. Tuntuu hyvältä, kun tulee onnistumisia, vaikka ottaisin tietenkin ennemmin mestaruuden tekemättä itse maaliakaan koko kaudella.

Tärkein syy 31-vuotiaan Strandvallin hyvään kauteen on simppeli. Hän on päässyt pelaamaan koko vuoden terveenä.

- Koko pre-seasonin ja talven tavoitteenani oli, että pysyn kunnossa ilman loukkaantumisia. Olen pelannut niin monta vuotta liigaa ja tiedän, että jos olen terve, niin minun pitäisi olla aika hyvä pelaaja tähän sarjaan, Strandvall tietää.

- Jos verrataan viime kauteen, jolloin treenasin liian kovaa, niin minulle tuli aika paljon ongelmia. En muista montaa peliä, joissa olisin ollut 100% kunnossa pitkälti sen takia, että pre-season oli niin rikkonainen. Isoin asia tähän kauteen lähdettäessä oli, että pysyn terveenä ja pystyn treenaamaan koko ajan, Strandvall iloitsee.


VPS-SJK Elisa Stadionilla lauantaina 11.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana Futiskierroksen lähetyksestä Neloselta tai Ruudusta.

Lisää uutisia