AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2018

​Pelitahti on vaatinut veronsa - "Pikkuhiljaa taas helpottaa"

​Pelitahti on vaatinut veronsa - "Pikkuhiljaa taas helpottaa"

Sebastian Strandvall kantaa VPS:n kapteenin nauhaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime pelin väsymys harmitti Sebastian Strandvallia.

Maanantaina pelattu peli TPS:ää vastaan oli VPS:lle viides 16 päivän sisään.

Kiivas ottelutahti on vaatinut veronsa. Vaasalaisten keskikenttämiehen Sebastian Strandvallin mukaan maanantaina jalat painoivat sen verran, ettei hän tai koko VPS:n joukkue pystynyt parhaimpaansa. Silti voitto irtosi Turusta lukemin 1-0.

Muutaman päivän palauttelun jälkeen jaloissa tuntui paljon virkeämmältä. Seuraavan pelinsä VPS pelaa viikon tauon jälkeen maanantaina Honkaa vastaan.

- Kyllähän se pikkuhiljaa taas helpottaa. Lähinnä se harmitti silloin maanantaina, kun olisi halunnut pelata paljon paremmin, mutta ei vain jaksanut. Piti soveltaa sen mukaan ja pelata vähän kuin huonommin, melkein. Ei tuntunut, että saatiin kaikkea irti meidän joukkueesta. Se on tylsää. Katsojathan siitä kärsivät, kun pelin taso ei ole yhtä hyvää kuin se voisi olla, Strandvall sanoi.

TPS-peli jätti VPS:n kapteenin mielestä paljon varaa parantaa. Ottelusta jäivät kaksijakoiset tunnelmat voitosta huolimatta.

- Aloitimme tosi hyvin ja pelisuunnitelmamme toimi aivan niin kuin pitikin. Löysimme niitä asioita mitä olimme käyneet läpi. Ensimmäisen puoliajan loppua kohti aloimme tehdä vähän helppoja virheitä ja sitä myötä ote alkoi kadota. Olemme parhaimmillamme, ja varmasti kaikki joukkueet ovat samalla tavalla, kun kontrolli pelissä säilyy meillä. Joskus meille on ok puolustaa vähän matalammalta ja ottaa vähän vastaan. Pääosinhan me haluamme pitää palloa koko ajan ja sitä myötä myös puolustaa samalla, Strandvall analysoi.

- Ensimmäisen jakson lopulla aloimme jo hukata pallonhallintaa Tepsille oikeastaan omasta huonoudesta johtuen. Onneksi toisen jakson alkuun saimme maalin. Sen jälkeen tuntui, että koko joukkue oli jo todella väsynyt siinä vaiheessa. Tietysti (syitä olivat) tämä pelitempo ja rytmi, mutta myös se, että peli oli nurmella emmekä olleet treenanneet nurmella sitä ennen, se ehkä vähän lisäsi sitä rasitusta.

"Vepsu" sai pisteiden lisäksi muitakin hyviä asioita mukaansa Kupittaalta.

- Siinä olemme olleet tällä kaudella aika hyviä, että puolustetaan matalalta. Ei ollut Tepsillä hirveän montaa paikkaa. Siinä mielessä jäi hyvä maku siitä pelin rytmistä ja pisteistä. Pitää olla erittäin tyytyväinen niihin, vaikka tuntui pelin jälkeen aika harmittavalta, ettei pystynyt pelaamaan paremmin.


VPS-FC Honka Elisa Stadionilla maanantaina 14.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia