AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 31.7.2018

​Laurikainen harmitteli suorittamista viimeisellä kolmanneksella

​Laurikainen harmitteli suorittamista viimeisellä kolmanneksella

Mika Laurikaisen TPS hävisi maanantaina Ilvekselle kotikentällään Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS koki maanantaina 1-3-tappion Ilvekselle Turussa.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ei halunnut toistaa tuttua virttä joukkueensa tehottomuudesta maalipaikoissa, mutta myönsi, että vastustajan riveissä on mies, joka osaa pistää pallot paikoista sisään.

- Mitä nyt sanoisi sellaista, mitä ei ole sanonut jo aika monen pelin jälkeen. Saatiin palloja sellaisille alueille hyökkäyssuuntaan, minne niitä pitääkin saada. Jos meillä olisi vaikka (Marius) Noubissi kärjessä, hän olisi varmaan tehnyt niistä maaleja. Aika kohtuullinen hyökkääjä tähän sarjaan, Laurikainen kehui.

- Meillä ei se laatu siinä viimeisellä kolmanneksella riittänyt maaleihin asti. Puolustussuuntaan oli linjan kanssa pieniä vaikeuksia, kun poikia oli poissa. Ilveksen hyökkääjät ottivat selkävoiton tietyissä tilanteissa, mutta niitä oli kuitenkin aika vähän. Olisin odottanut, että oltaisiin pystytty kokonaisuudessa paremmin mukana, mutta tietty laatuero on olemassa. On hankalaa sanoa, että on peliin tyytyväinen, kun hävitään. Meillä toistuu valitettavasti ne tietyt samat asiat pelistä toiseen. Ei pystytä ratkaisuihin maalin edessä ja sitten tulee vastaavasti tiettyjä virheitä, niin kuin tuli tänään ensimmäisellä jaksolla. Peruspelimme ei nyt vaan riitä, meidän pitää saada terävyyttä molempiin bokseihin, että selvitään sarjassa hengissä, Laurikainen analysoi.

Rasmus Holma, Miro Tenho ja Ben McKendry olivat kaikki sivussa pelikieltojen takia. Seuraavassa ottelussa kolmikko on taas edustuskelpoinen.

- Saadaan onneksi KuPS:aa vastaan taas miehiä takaisin. (Juho) Montolan esitykseen olen tyytyväinen, pelasi parhaan pelinsä ja oli todella aktiivinen ja hyvä. Pisti oikein vahvasti jalkaa jopa avausta kohti. Juri (Kinnunen) sai revähdyksen todennäköisesti, lääkärit kommentoivat sitten enemmän. Ennuste on, että hän on 2-3 viikkoa pois, Laurikainen harmitteli.

TPS saattaa mahdollisesti vahvistua pian.

- Meidän viime viikon testipelaaajista hollantilainen Albian Muzaqi oli pari päivää mukana ja oli ihan hyvänoloinen hyökkääjä. Mietimme mitä teemme. Etsimme koko ajan hyökkääjää, mutta haasteena on yhdistää laatu ja raha. Se on sellainen yhtälö, jonka kanssa pitää tulla toimeen, kun ratkaisuja tehdään. Tosiasiassa tarvitsisimme puolustajan ja hyökkääjän, mutta meillä on varmaan vain yhteen pelaajaan varaa, Laurikainen arvioi.


KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia