vko.31 // 30.7.2018

Ilves haki pisteet Turusta (TPS-Ilves 1-3)

Ilves vankisti asemiaan sarjataulukossa kaatamalla maanantaina TPS:n vieraissa lukemin 3-1.

Ilves kävi hakemassa täyden kolmen pisteen potin Veritas Stadionilta maanantai-iltana. Ilves karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla 0-2-johtoon, vaikka sillä oli käytännössä vain yksi maalipaikka. Ottelun toisella puoliajalla molemmat joukkueet saivat rangaistuspotkut, ja myös onnistuivat niissä, ja näin pisteet matkasivat kohti Tamperetta loppulukemin 1-3. Molempien joukkueiden kokoonpanoista puuttui useita runkopelaajia.

Ilves meni ottelussa 0-1-johtoon 9. minuutin kohdalla, kun pallo kimposi TPS-puolustuksen kautta omaan maaliin. Sen jälkeen TPS pyöritti peliä ihan mallikkaasti, mutta maaliin asti palloa ei vaan saatu. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Ilves punoi ensimmäisen organisoidun kunnon hyökkäyksensä ja maaliahne Marius Noubissi kävi uittamassa pallon TPS-verkkoon.

Ottelu toisella puoliajalla TPS:n takaa-ajo vaikeutui radikaalisti, kun Noubissi tuupattiin vajaan tunnin kohdalla nurin rangaistusalueella. Ilves-kärki pamautti pallon varmasti verkkoon ottelun 59. minuutin kohdalla ja ottelu näytti tapetellulta. TPS sai kuitenkin toisessa päässä pilkun 68. minuutin kohdalla ja Onni Valakari kolasi pallon varmasti puolestaan Ilveksen verkkoon. Pilkkua edelsi tilanne, jossa mainion pelin pelannut Juho Montola jyrättiin nurin. Montola tuli kentälle jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Juri Kinnusen tilalle.

Ottelun loppu oli orastavaa TPS:n takaa-ajoa, mutta raitapaidat eivät pystyneet nousemaan enää maalin päähän, saati tasoihin. Osansa oli myös Ilveksen mainiolla puolustamisella. Ottelun toisella puoliajalla peli aukeni kuitenkin enemmän, kun TPS yritti hyökätä vähän riskilläkin. Ja vastaavasti Ilvekselle auenneet tilanteet hoiteli takaiskuista huolimatta hyvän pelin pelannut Jonathan Viscosi.

KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 5.8. kello 17 ja Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla sunnuntaina 5.8. kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: TPS:n verkkosivut