FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.30 // 29.7.2018

​KuPS revanssimielellä Kemiin: "Yhtään ei voi lähteä takki auki!"

​KuPS revanssimielellä Kemiin: "Yhtään ei voi lähteä takki auki!"

Jere Hiltunen on saanut paljon vastuuta tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n nuori keskikenttämies Jere Hiltunen haluaa palata takaisin kiinni voittokantaan sunnuntaina PS Kemin vieraana.

Kuopion Palloseuran kausi on joutunut pieneen turbulenssiin, eikä joukkue ole voittanut kuin ainoastaan yhden kuudesta edellisestä ottelustaan. Samalla sarjasijoitus on pudonnut kuudenneksi. Jos KuPS mielii taistella mitaleista, pitää kurssin kääntyä nopeasti.

- Pisteitä tarvitaan ja niitä halutaan, KuPS:n Jere Hiltunen sanoo napakasti.

Jos KuPS haluaa napata kolme pistettä, on joukkueen oltava kliinisempi maalin edessä. Viime viikon ottelussa VPS:aa vastaan KuPS laukoi peräti 20 laukausta, mutta onnistui vain kertaalleen maalinteossa. Keltapaidat missasivat ottelussa rangaistuspotkun ja tuhlasi monta maalipaikkaa.

- Olisimme voineet tehdä viisi maalia, mutta ei vain pomppinut. En tiedä, onko sitten jalkapallojumalat tällä hetkellä meitä vastaan. Vaikea sanoa, Hiltunen virnistää.

Sunnuntaina 19-vuotiaalla Hiltusella on edessään uran ensimmäinen matka Kemiin ja Sauvosaareen. Nuori pelimies lähtee matkaan revanssihengessä. PS Kemin alkukesän viime hetken 3-2 voitto on KuPS:lla edelleen muistissa.

- Kemi on kova joukkue kuten täällä viimeksi huomattiin. He yllättivät meidät silloin totaalisesti. Yhtään ei voi lähteä takki auki. Meidän pitää pelata omaa peliä ja toivoa, että tuuri kääntyisi.

Keskikentän pohjalla peliä pyörittävä Hiltunen on noussut viime viikkoina KuPS:n pelaavaan kokoonpanoon. Yhteensä Hiltuselle on tullut vyölle seitsemän ottelua, joista kolme edellistä hän on pelannut avauksessa.

- Ensinnäkin olen tosi kiitollinen, että olen saanut minuutteja. Tuntuu, että pääsen koko ajan paremmin ja paremmin kiinni Veikkausliigan rytmiin mukaan. Tuntuu että kehitystä tulee koko ajan ja menen parempaan suuntaan, Hiltunen kertoo.

Lehmon Pallon kasvatti toivoo, että vastuuta tulisi tasaisesti myös jatkossa. Se vaatii kuitenkin lisää töitä varsinkin punttisalilla, jossa Hiltunen yrittää saada kroppaansa lisää räjähtävyyttä, nopeutta ja kaksinkamppailuvoimaa.

- Fysiikassa varsinkin on tehtävää, mutta sen kanssa tehdään joka päivä töitä. Meillä on KuPS:ssa hyvät valmentajat ja varsinkin Luis Anulan kanssa tehdään paljon töitä. Harjoittelu on kokonaisvaltaista ja monipuolista, Hiltunen kehuu.


PS Kemi – KuPS sunnuntaina 29.7. kello 18.30 Sauvosaaressa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia