AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2018

VPS valmistautunut poikkeusoloissa: "Erilainen ympäristö pitää virkeänä"

VPS valmistautunut poikkeusoloissa: "Erilainen ympäristö pitää virkeänä"

Petri Vuorinen joukkoineen on ollut poissa Elisa Stadionilta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n pelaaminen on ollut viimeisimmissä peleissä hyvällä mallilla. Joukkueen valmistautuminen sunnuntain KuPS-otteluun on sujunut hiukan poikkeuksellisissa merkeissä.

VPS on Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä, sillä viidestä viime pelistä on kasassa 12 pistettä. Edellisessä kamppailussa kaatui Honka, joka ei ollut hävinnyt peliäkään kotona tällä kaudella.

- Olemme pelanneet suhteellisen tasaisesti viime peleissä. Pelaaminen on ollut paremmin tasapainossa 90 minuutin ajan kuin alkukaudella. Haluamme jatkaa tuota kehitystä. Isompia muutoksia ei varmasti ole tulossa, vaan pelaamme omien periaatteidemme mukaisesti ja katsomme ottelukohtaisesti pieniä viilauksia.

- Isoin asia on, että pystymme jatkamaan hyvää suoritustasoamme. Tämän viikon ehjä harjoitusviikko auttaa siinä ja meillä myös jatkuu suhteellisen hyvin tällainen rytmi seuraavien pelien aikana. Pelien välissä on enemmän päiviä ja se on ehdottomasti hyvä juttu, Vuorinen tuumi.

Valmistautuminen on tapahtunut kuitenkin poikkeuksellisissa olosuhteissa, sillä joukkue on harjoitellut viikon sisällä Fennia Arenassa väitäessään U19-poikien EM-lopputurnausta.

- Sen vaikutukset me näemme nyt. Jalkapallosta tässä kuitenkin on kyse ja keskitymme aiheisiin, joita teemme kentällä. En näe, että hallissa harjoittelusta on meille ongelmaa. Otamme asian positiiviselta kantilta, sillä olemme saaneet harjoitella todella rauhassa ja keskittyä asioihin todella hyvin. Emme ole nähneet kuin Englannin U19-maajoukkueen, joka on harjoitellut pari kertaa meidän jälkeemme Fenniassa.

Isompi poikkeus on myös se, ettei joukkue vietä tällä hetkellä arkeaan omassa pukukopissa, vaan on niin sanotusti evakossa jäähallilla.

- Tavallisesta poiketen emme pidä palavereita ja videopalavereita pukukopissa, eikä meillä ole aivan samoja asioita käytössä kuin normaalissa arjessamme. Positiivisempi puoli on kuitenkin esimerkiksi jäähallin isompi punttisali.

- Olemme myös ottaneet tämän hyvänä vaihteluna. Erilainen ympäristö pitää meidät virkeänä.


KuPS - VPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.

Lisää uutisia