AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2018

​Huippuvireinen VPS haastaa KuPS:n "Näissä matseissa on ekstralataus"

​Huippuvireinen VPS haastaa KuPS:n "Näissä matseissa on ekstralataus"

Juha Hakola kohtaa sunnuntaina entisen seuransa. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina Veikkausliigassa kohtaavat tiukasti mitaleista taistelevat KuPS ja VPS. Vaasalaisten hyökkääjä Juha Hakola haluaa käyttää KuPS:n eurokiireet hyödyksi.

Vepsu iskee KuPSin kimppuun kovassa iskussa. Vaasalaiset ovat voittaneet edellisestä kuudesta ottelustaan viisi ja samalla joukkue on noussut sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle. Ainoa viime viikkojen tappio tuli HJK:ta vastaan Helsingissä.

- HJK-matsissa mikään ei onnistunut, mutta muuten olemme olleet vakuuttavia. Olemme luoneet paljon tilanteita ja nyt olemme pitäneet vielä nollan kolmessa pelissä perättäin. Meillä on ollut tällä kaudella aikaisemminkin mahdollisuuksia kääntää tiukat matsit voitoiksi, mutta emme vain onnistuneet siinä, Vepsun hyökkääjä Juha Hakola kertoo.

- Erot ovat todella pienet tällä hetkellä Veikkausliigassa. Parilla voitoilla voit nousta mukaan mitalitaistoon. Pitää toivoa, että tämä vire pysyy pidempään, 30-vuotias Hakola jatkaa.

Viime vuonna Vepsu oli pitkään kärkikahinoissa mukana, kunnes europelien jälkeen joukkue vaipui varjoihin. Vaasalaiset voittivat viime kauden 16 viimeisestä ottelusta ainoastaan yhden. Samalla sarjasijoitus putosi kahdeksanneksi.

Tänä vuonna VPS ei aio historian toistaa itseään. Raitapaidat haluavat europelit takaisin Vaasaan.

- En usko, että tällaista tänä vuonna tapahtuu. Meillä on isompi rinki, joten peliaika ja rasitus ovat jakautuneet useammalle pelaajalle. Meillä ei ole myöskään europelejä tänä vuonna. Ne ovat hienoja tapahtumia, mutta samalla ne kuormittavat, koska Veikkausliigassa on valmiiksi kova pelitahti. Taso on vaikea pitää koko ajan todella korkealla, jos ei ole tuoreita jalkoja, Hakola tietää.

- Meillä oli jo viime kaudella pelin rakenne hyvin kunnossa. Meillä vaan oli pieni rinki, niin pelaajien henkilökohtainen väsymys laski meidän tasoamme.

Sunnuntaina Vepsun haasteena on KuPS, joka vaanii vain pisteen vaasalaisia takana. Edessä on siis erittäin tiukkataisto kahden kärkipään joukkueen kesken.

- Me taistelemme mitalista monen joukkueen kanssa. Tällaiset matsit ovat tietysti tärkeitä, koska jos saamme voiton pahalta kilpailijalta, se näkyy nopeasti sarjataulukossa. Kyllä näissä peleissä on ekstralataus, kun pelataan samoista sijoista.

Toisin kuin europelien väsyttämä KuPS, pääsee VPS otteluun hyvin levänneenä ja harjoitelleena.

- Meidän täytyy käyttää hyödyksemme KuPS:n eurokiireitä. Meidän täytyy saa painetta KuPS:lle, jotta he joutuvat juoksemaan pallon perässä enemmän.


KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia