AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 18.7.2018

​KuPS lähtee rohkeampana Tanskaan - "Emme voi hurlumheitä ruveta pelaamaan"

​KuPS lähtee rohkeampana Tanskaan - "Emme voi hurlumheitä ruveta pelaamaan"

Jani Honkavaaran valmentama KuPS pelaa torstaina Eurooppa-liigan karsintapelin Tanskassa FC Kööpenhaminaa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran europelit jatkuvat torstaina Kööpenhaminassa.

KuPS kohtasi Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausottelussa Tanskan jättiseuran FC Kööpenhaminan Kuopiossa viime torstaina. Savolaiset joutuivat tyytymään 0-1-tappioon ja lähtevät torstain vieraspeliin rohkeammalla taktiikalla, kun maali on pakko tehdä.

Keltapaitojen päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo, että taktiikkaa muutetaan, mutta ei missään nimessä täysin.

- Meidän täytyy joka tapauksessa mennä sinne pikkuisen rohkeammin, mutta järkevästi. Emme voi ihan hurlumheitä näiden kanssa ruveta pelaamaan. Pitää aika lailla pitää balanssi, niin kuin meillä viimeksi pysyi hyvin.

- Yritämme yllättää heitä tietyllä tavalla, mutta katsotaan nyt, kuinka hyvin pystymme noin hyvää joukkuetta mitenkään yllättämään, kun he nyt näitä europelejä ovat tottuneet pelaamaan.

Robert Skov ampui avausosassa Kööpenhaminan voittomaalin 75. minuutilla. Vaikka maaliton tasapelikin oli lähellä, Honkavaara oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Tietysti toivoin, että pystyttäisiin vielä vähän enemmän haastamaan. Sanotaanko näin vähän kliseisesti, että meillä oli aika hyviä aihioita. Ne kuivuivat vain kasaan. Silloin kun meidän olisi pitänyt aiheuttaa Kööpenhaminalle ongelmia tai käyttää heidän heikkouksiaan, oli huonoja viimeisiä ratkaisuja eikä oikein ehkä kapasiteetti riittänyt. Mennään niin pienillä marginaaleilla, kun on niin hyvä joukkue vastassa. Siinä oli pari vastahyökkäystä, emme vaan saaneet mitään niistä aikaan.

- Sillä tavalla jäi kyllä hampaankoloon, koska olisimme voineet pystyä parempaankin, "Honsu" sanoi.

FC Kööpenhamina-KuPS pelataan torstaina 19.7. kello 21 Suomen aikaa.

Lisää uutisia