AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2018

Honkavaara: "Tämä ottelupari on tasonmittaus meille"

Honkavaara: "Tämä ottelupari on tasonmittaus meille"

"Honsu" joukkoineen on tiukan paikan edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS kohtaa torstai-iltana vieraskentällä Eurooppa-liigan karsinnassa FC Kööpenhaminan.

FCK voitti ensimmäisen osaottelun Kuopiossa 1-0 ja otteluparin voittaja etenee jatkoon toiselle karsintakierrokselle, jonka osaottelut pelataan 26.7. ja 2.8.

KuPS-joukkue lähti varhain keskiviikkoaamuna matkustamaan Helsingin kautta kohti Tanskaa. Kuopiolaisten pitää pystyä tekemään torstai-iltana maaleja, jotta himoittu jatkopaikka pystyttäisiin saavuttamaan. KuPS-joukkueen pitää pystyä kauttaaltaan erittäin hyvään suoritukseen pelin jokaisella osa-alueella.

- Kovaakin kovempi ja tiukkaakin tiukempi ottelu on edessä. Oman sarja-avauksensa hävinnyt FCK on vieraissa iso haaste ja tämän kauden ehdottomasti kovin peli. Tämä ottelupari on iso tasonmittaus meille: me nähdään missä me mennään ja mitä meidän pitää parantaa ensi kautta varten, päävalmentaja Jani Honkavaara pohdiskelee torstaisen pelin ennakkoasetelmia.

Ensimmäinen osaottelu eteni pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes yksi onnistunut tanskalaislaukaus käänsi pelin vierasvoitoksi. Ottelussa ei nähty Honkavaaran mielestä mitään suuresti yllättävää.

- Odotetunlaista peliä se oli. Scouttaus oli hyvin onnistunut ja FCK oli odotetun vahva. Moneen asiaan saa olla tyytyväinen omassa pelaamisessamme: me emme päästäneet heitä vastahyökkäyksiin ja oma pelisuunnitelma toimi, valmentaja muistuttaa.

Kuopiolaisten puolustuspeli oli tiivistä fyysisesti voimakkaan topparikaksikon Juho Pirttijoen ja Lum Rexhepin johdolla.

- FCK:n oli vaikeata murtautua sisään meidän puolustusmuotoon. Muoto pysyi hyvin koossa ja me puolustettiin hyvin, se oli hyvää. Pieniä viilauksia pelaamiseen tarvitsee tehdä, tietyillä hetkillä olisi voitu olla terävämpiä hyökkäyspelissä, valmentaja toteaa.

- Meidän on nyt lähdettävä pelaamaan vähän rohkeammin. Yksi maali pitää lähteä tekemään ja lisätakaiskuilta olisi samalla vältyttävä. Tehokkaampia ja päättäväisempiä meidän on oltava tietyissä tilanteissa. Omat vastahyökkäykset pitää pystyä hyödyntämään ja pallonriistoja pitäisi saada ylempää, Honkavaara pohtii.

FC Kööpenhamina-KuPS pelataan torstaina 19.7. kello 21 Suomen aikaa.

Lisää uutisia