AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 4.7.2018

Nuori TPS-puolustaja kantaa vastuuta : "Haluan olla johtava pelaaja kentällä"

Nuori TPS-puolustaja kantaa vastuuta : "Haluan olla johtava pelaaja kentällä"

Miro Tenho johtaa TPS:n puolustuslinjaa jo viidennettä kauttaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden toisen voittonsa viime perjantaina napannut TPS matkustaa keskiviikkona revanssimielellä VPS:n vieraaksi.

TPS kaatoi viime perjantaina IFK Mariehamnin kotikentällään numeroin 2-0 Oskari Jakosen ja Mika Ääritalon maaleilla. Täysi pistepotti oli turkulaisille vasta kauden toinen, mutta sillä oli suuri merkitys joukkueelle henkisesti.

- Jokaisesta jätkästä näki, että se voitto oli saakelin helpottava. Pääsimme myös heti peräpäästä pois mukaan kahinaan. Se oli iso juttu, TPS:n puolustaja Miro Tenho myöntää.

Puolustuspeli on ollut Tenhon johdolla joukkueen suuria kivijalkoja. Hyökkäyksessä on puolestaan ollut ongelmia, sillä TPS on vähiten maaleja (12) Veikkausliigassa iskenyt joukkue.

- Emme muuttaneet mitään viime peliin, mutta pelasimme ehjän esityksen ja teimme maalit niistä muutamasta paikasta, jotka saimme. Siihen päälle ehjä puolustuspeli, Tenho kertaa.

- Varsinkin SJK-pelin jälkeen puolustus on toiminut erinomaisesti. Se on antanut mahdollisuuden voittaa pelejä.

Yksi syy TPS:n puolustuslinjan tiiviyteen on se, että joukkue on pelannut pitkään yhdessä ja tuntee hyvin toisensa. Lisäksi yhteispeli tolppien välissä seisovan Jonathan Viscosin kanssa toimii.

- On se helpottanut, että olemme pelanneet melkein samalla miehistöllä jo vuoden päivät. Myös Viscosin kanssa olemme löytäneet hyvän yhteisymmärryksen. Tämä yhteispeli on ollut ehkä se tärkein avainasia meidän joukkueessa, Tenho arvelee.

23-vuotias Tenho pelaa jo viidennettä kauttaan TPS:n luottotopparina. Puolustuksen tukipilari ei ota turhia paineita, mutta haluaa olla nuorelle joukkueelle johtaja.

- Olen ollut tyytyväinen omiin esityksiin. Mikä suuri stressaaja en ole, mutta haluan olla ja minulle on tärkeää olla johtava pelaaja kentällä. Mielestäni minun pitää pystyä näyttämään se, mutta en ota siitä paineita, Tenho painottaa.

Keskiviikkona Tenho johdattaa joukkonsa Vaasaan neljän ottelun tappiottomassa putksessa. Palloseurojen kauden edellinen kohtaaminen päättyi VPS:n 1-0 voittoon.

- Vähän jäi sillloin hampaankoloon siitä pelistä. Mielestäni olimme parempia, emmekä ansainneet tappiota. Sitä menemme muuttamaan. Tässä on hyviä tuloksia alla, hyvillä mielin lähdetään Vaasaan.


VPS - TPS Elisa Stadionilla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia