vko.27 // 4.7.2018

Hongan vahva meno jatkui Maarianhaminassa (IFK Mariehamn-FC Honka 1-2)

FC Honka nousi yhä lähemmäs Veikkausliigan kärkitaistoa haettuaan keskiviikkona 2-1 (2-0) -vierasvoiton IFK Mariehamnista.

Honka aloitti väkevästi: Veikkausliigan kuukauden pelaaja Mac Kandji pääsi puolittaiseen läpiajoon kolmannella peliminuutilla ja hänen laukauksensa upposi ylänurkkaan ohi Anton Lepolan. Osuma muistutti vahvasti RoPS-ottelun avausosumaa, joka oli niin ikään Kandjin käsialaa.

Johto-osuman jälkeen peli oli espoolaisten hallussa. Keltamustat pitivät palloa ja hallitsivat peliä lyhytsyöttöpelillä. Puoliajan edetessä IFK Mariehamn sai pelistä paremmin kiinni, mutta vain näennäisesti.

Honka käytti harvat maalipaikat tehokkaasti hyödykseen. 32. peliminuutilla Kandji iski nimittäin illan toisen osumansa upean kuvion päätteeksi. Tuntuu, että tällä hetkellä huippuhyökkääjälle ei löydy pysäyttäjää. Aivan liekeissä olevalle senegalilaishyökkääjälle maali oli jo kauden kahdeksas.

Puoliaika oli täysin vierasjoukkueen hallintaa, eivätkä ahvenanmaalaiset saaneet yhtään kunnon laukausta kohti Honka-vahti Tim Murrayta. Tauolle siirryttiinkin Hongan 2–0 vierasjohdossa.

Toisen nelivitosen alussa IFK Mariehamnin hyökkääjä Simon Silverholt pääsi kuin varkain maalintekopaikalle, mutta Murray hoiti tilanteen tyylikkästi.

Joni Korhonen pääsi 55. minuutilla ampumaan suoraan Jatuli Laevuon keskityksestä, mutta veto karkasi ohi maalin. Maalipaikkoja oli toisella jaksollakin niukasti Hongan kontrolloidessa peliä.

Honka suoritti ensimmäisen vaihtonsa 69. minuutilla, kun Konsta Rasimus korvasi Javi Hervasin. Keltamustat suorittivat toisen vaihtonsa 74. minuutin kohdalla: Kasperi Liikonen kentältä ulos, ja kentälle sisään kirmasi Youness Rahimi. Viimeisen vaihdon Honka suoritti 84. minuutilla, kun illan sankari Kandji asteli kentältä ulos, ja hänet korvasi Alex Nimely.

Kotijoukkue kavensi kuitenkin hiukan yllättäen 88. minuutilla 1–2:een. Dylan Murnane syötti pallon keskustaan, josta Julio Fernandes tuikkasi pallon maaliin. Osuma oli kuitenkin kosmetiikkaa, eikä IFK Mariehamn saanut enää kunnon kirivaihdetta päälle.

Näin ollen Honka nappasi 1–2 vierasvoiton ja venytti pisteputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi. Kyseessä oli keltamustille toinen perättäinen vierasvoitto, joten nyt myös vieraskentällä on alkanut kulkemaan. Voitolla Honka nousi tasapisteisiin KuPSin ja FC Lahden kanssa Veikkausliigan kolmospaikalle.

FC Lahti-IFK Mariehamn Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 22.7. klo 17.00 ja FC Honka-VPS Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 8.7. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.