AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 21.6.2018

Jari Åhmanin resepti PS Kemin voittoon on yksinkertainen

Jari Åhmanin resepti PS Kemin voittoon on yksinkertainen

PS Kemi mielii voittoa Lapin derbystä. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi ja RoPS kohtaavat torstain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

Molempien joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat hyvät. PS Kemillä on alla maukas Juho Mäkelän maalilla otettu 1-0 -voitto SJK:sta ja RoPS saapuu Kemiin takanaan kahden ottelun (IFK Mariehamn, VPS) voittoputkessa.

Sarjasijoituksen perusteella RoPS on lievä ennakkosuosikki, mutta kuntopuntarin mukaan ennakkoasetelmat ovat hyvin tasaiset. Viidestä viimeisestä ottelusta kahdeksan pistettä kerännyt RoPS on kuntopuntarissa kolmantena ja pinnan vähemmän kasannut PS Kemi kuudentena.

Historian valossa RoPS on ollut hienokseltaan niskan päällä jänkäderbyissä. Napapiirin ylpeys on voittanut neljästi, PS Kemi kahdesti ja kertaalleen on päädytty tasapeliin.

– Ehdottomasti lähdemme hakemaan kolmea pistettä, kuten aina, PS Kemin valmentaja Jari Åhman alleviivaa seuransa verkkosivuilla.

PS Kemin vastassa on kauden tiukin puolustus, sillä RoPS on päästänyt koko liigassa vähiten maaleja, ainoastaan yhdeksän. PS Kemin puolustus on puolestaan vuotanut kolmanneksi eniten, mutta kolmessa viime pelissä vastustaja on onnistunut maalinteossa vain kerran. Toisaalta hyökkäyksessäkin tehot ovat olleet vähissä, samoissa kolmessa ottelussa maaleja on syntynyt vain yksi.

Åhman ei ole lainkaan huolissaan hyökkäyskalustonsa tehokkuudesta, vaan enemmänkin hyvillään siitä, että puolustus on pitänyt alkukauden vaikeuksien jälkeen.

– Yksi tehty maali riittää voittoon, ellei itse päästä yhtään. Mieluummin otan voiton 1-0 lukemin kuin vaikkapa 4-3. Järki täytyy pitää tässäkin asiassa päässä.

Åhmanin resepti voittoon on yksinkertainen.

– Pidetään puolustus tiiviinä, RoPS pois tekopaikoilta sekä murennetaan RoPS:n puolustusmuoto ja isketään voittomaalit. Erikoistilanteet ovat varmasti isossa roolissa molemmissa päissä, "Ootsi" ennakoi.


PS Kemi-RoPS Sauvosaaren kentällä torstaina 21.6. kello 17.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia