AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 5.6.2018

​HJK:n karkumatka kasvoi, mutta se ei vaikuta vastustajaan: "Peli kerrallaan"

​HJK:n karkumatka kasvoi, mutta se ei vaikuta vastustajaan: "Peli kerrallaan"

Henri Toivomäki vähät välittää sarjataulukon seuraamisesta. KuPS:n puolustaja etenee peli kerrallaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Värikkään alkukauden pelannut Kuopion Palloseura löytyy maajoukkuetauolla Veikkausliigan sarjataulukon toiselta sijalta.

Eroa sarjakärki HJK:hon savolaisilla on tullut jo kymmenen pistettä. Se ei tyydytä KuPS:n topparia Henri Toivomäkeä.

- Olemme pelanneet hyvää futista, mutta sitten on ollut myös alisuorittamista peleissä. Olemme menettäneet pelejä ihan omalla pelaamisellamme.

Etenkin voitotta jääminen edellisellä kahdella kierroksella PS Kemiä ja TPS:ää vastaan harmittaa.

- Perjantaina olisi voinut ihan hyvin tulla kolme pistettä Turusta, ja ei se Kemi-pelin toinen puoliaikakaan huono ollut. Siitäkin olisi voinut tulla kolme pistettä.

Ero kärkeen kasvoi lisää, kun HJK onnistui nappaamaan voiton Rovaniemellä RoPS:n vieraana viime perjantain kierroksella. KuPS-leirissä moni varmasti toivoi HJK:n tappiota.

- Minkäs sille teet. Niihin ei voi vaikuttaa. Pitää keskittyä niihin asioihin, joihin itse voi vaikuttaa. Tällä hetkellä ei voi vaikuttaa menneisiin peleihin, mutta niitä voi katsoa ja analysoida. Muuten niitä on turha manata tai kirota, Toivomäki sanoo.

KuPS:n tavoitteena on edelleen Suomen mestaruus.

- Paljon siitä kaikki puhuvat. Tavotteita pitää olla, mutta itse etenen ainakin peli kerrallaan. Jos voitamme kaikki pelit, niin olemme ainakin lähellä sitä, Toivomäki naurahtaa.

Toivomäki tunnustaa, ettei seuraa sarjataulukon kehittymistä kierros kierrokselta.

- Itse en katsele yhtään, mutta aika hyvin sen silti tilanteen tiedostaa tai kuulee kopissa.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kutsui kaksi kupsilaista Huuhkajien miehistöön, kun joukkue kohtaa tällä viikolla Romanian tiistaina ja Valko-Venäjän lauantaina. Toivomäen lisäksi Rasmus Karjalaisella on mahdollisuus debytoida Huuhkajissa.

Vaikka Toivomäelle saattaa olla edessään uransa ensimmäinen A-maaottelu, ei hän koe pelaavansa tällä hetkellä vielä elämänsä parasta ajanjaksoa jalkapalloilijana.

- Sinne on vielä matkaa. En ole huonosti pelannut, mutta haettavaa löytyy. Pelaamiseni ei ole ihan niin rentoa kuin se voisi olla. Puolustamiseni on ihan hyvää ja siellä on paljon hyviä asioita, mutta taso voisi olla vielä parempikin. Rentoutta pitäsi löytyä vain enemmän.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia