AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2018

​Hongassa uskotaan kykyyn haastaa HJK - "Pystymme pistämään kampoihin"

​Hongassa uskotaan kykyyn haastaa HJK - "Pystymme pistämään kampoihin"

Jonas Levänen uskoo Hongan mahdollisuuksiin kaataa Veikkausliigaa johtava HJK lauantaina vieraskentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja FC Honka iskevät yhteen Metroderbyssä lauantaina.

Sarjakärki HJK ja seitsemäntenä Veikkausliigassa majaileva Honka kohtaavat lauantaina jo kolmannen kerran tämän vuoden puolella. Pääkaupunkiseudun joukkueet mittelivät Suomen Cupin otteluissa kahdesti, nyt edessä on kauden ensimmäisen taisto Veikkausliigassa.

Honka pelasi cupissa kahdesti Klubia vastaan helsinkiläisten kotikentällä Telia 5G Areenalla, vaikka Honka toimi ensimmäisessä pelissä kotijoukkueena. Ottelutapahtuman parantamiseksi espoolaisseura siirsi pelin Töölöön.

Ensimmäinen peli päättyi Hongan 2-1-voittoon, kolmisen viikkoa myöhemmin Klubi paineli cupin finaaliin samoin lukemin välierässä.

Noissa kahdessa ottelussa Honka keskittyi vastahyökkäyksiin ja puolusti koko joukkueen voimin. Nyt toiveissa on aiheuttaa hallitsevalle Suomen mestarille enemmän tekemistä puolustuspäässä.

- Toivon, että lähdetään pelaamaan vähän rohkeammin kuin kahdessa viime kohtaamisessa. Vähän on ollut liian arkaa se meidän pelaaminen, olemme päästäneet Klubin vähän liian helposti niskan päälle niissä peleissä. Kun lähdemme pelaamaan sitä peliä, mitä olemme pelanneet viime aikoina, niin veikkaan, että siitä tulee entistä tasaisempi peli myös itse pelinä eikä vain näy tuloksessa, Hongan Jonas Levänen sanoi.

HJK:n ja Hongan väliset ottelut on ristitty Metroderbyksi Länsimetron valmistumisen myötä.

Hongan riveistä puuttui huhtikuun alussa pelatusta edellisestä HJK-kamppailusta Javi Hervas, Joni Korhonen ja Lucas Kaufmann. Nyt kaikki kolme ovat pelikuntoisia. Se tuo Leväsen mielestä lisävahvuutta ryhmään.

Hervasin oli tarkoitus pelata viime kohtaamisessa Klubia vastaan, mutta hän jäi viime hetkillä kokoonpanon ulkopuolelle loukkaannuttuaan alkulämmittelyissä.

- Kyllä siinä on aika paljon tullut porukkaa lisää. Se Hervasin loukkaantuminen oli tietenkin paha juttu ennen peliä, se sekoitti jonkin verran pakkaa. Vähän vahvempi nippu on nyt kasassa kuin viime pelissä. Oletan, että pystymme pistämään kampoihin vielä paremmin kuin kahdessa edellisessä pelissä.


HJK-FC Honka Telia 5G Areenalla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia