AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2018

​Ensimmäinen derby ja vanha seura vastassa: "Siellä on aina kova halu voittaa HJK"

​Ensimmäinen derby ja vanha seura vastassa: "Siellä on aina kova halu voittaa HJK"

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n puolustaja Hannu Patronen edusti FC Honkaa useiden vuosien ajan ennen kuin lähti ulkomaille ammattiaan harjoittamaan.

Lauantaina HJK ja herra Patronen isännöivät FC Honkaa Metroderbyssä.

- Tosi kiva pelata vanhaa jengiä vastaan. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun pelaan Honkaa vastaan. Odotan sitä innolla. Toivon ja uskon, että tulee hyvä tapahtuma, paljon jengiä ja kannustus sen mukaista, Patronen toteaa.

Patronen pelasi Hongassa HJK:ta vastaan ja tietää, että espoolaiset ovat aina nälkäisiä, kun sinivalkoraitapaitoja on vastassa.

- Asetelma on pikkuveli ja isoveli, viha- ja rakkaussuhde. Siellä on aina kova halu voittaa HJK. Ei tulla pääsemään helpolla, Patronen tietää.

FC Honka on pelannut kuusi kierrosta tappioitta, mutta espoolaisia on tällä kaudella vaivannut tasapelialttius.

- En ole hirveästi ehtinyt katsella heidän pelejään. Tykkään heidän pelityylistään ja pelifilosofiasta. Uskon, että heille tulee ihan hyvä kausi.

HJK:lla on ollut hieman vaikeuksia kotiotteluissaan. KuPS ja FC Lahti ryöstivät Helsingistä pisteet ja FC Inter oli parempi Suomen Cupin finaalissa.

- Tiukkoja pelejä kaikki. Ei olla oikein saatu paikoista sisään ja sitten on tullut muutamia virheitä puolustuspäässä ja se on tehnyt hommaamme vaikeammaksi. Viime pelissä oltiin tosi stabiileja puolustussuuntaan ja tehtiin toisella puoliajalla tarvittavat maalit, Patronen viittaa FC Interistä otettuun 3-0-voittoon.

HJK-FC Honka Telia 5G Areenalla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia