AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 24.4.2018

Ilveksen kymppipaita: ”Paras osaamisemme näkynyt vasta ajoittain”

Ilveksen kymppipaita: ”Paras osaamisemme näkynyt vasta ajoittain”

Lauri Ala-Myllymäki pelasi viime kaudella 30 liigaottelussa ja teki kolme maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen alkukausi ei ole ollut loistava, muttei myöskään heikko. Kolme ensimmäistä vastustajaa nimittäin löytyivät viime kauden Veikkausliigan tuloksista neljän joukosta.

Ilves kärsi avauskierroksella 1-3-tappion HJK:lle. Seuraavaksi Jarkko Wissin suojatit venyivät hienoon 2-1-voittoon KuPS:sta, mutta viime lauantaina pisteet jäivät Lahteen lukemin 2-0.

- Emme voi todellakaan olla täysin tyytyväisiä. HJK-pelistä oli saatavilla enemmän, se ei ollut kaukana. KuPS:ia vastaan raavimme voiton, vaikka ei sekään mikään paras esitys vielä ollut. Lahdessa ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, mutta toisella "jouduimme" pelaamaan ylivoimalla. Siltä se ainakin näytti, emme löytäneet tilanteeseen avaimia, Lauri Ala-Myllymäki naurahtaa.

- Palloa pystyy kyllä pitämään kun vastustaja on vajaalla, mutta mitä sen kanssa saa aikaiseksi. Me olimme tappiolla, eikä maaleja tule vain palloa pitämällä.

Kesäkuun alussa 21 vuotta täyttävä Ala-Myllymäki on Ilveksen kasvatti ja pelannut seuran edustusjoukkueessa vuodesta 2013 ensin Ykkösessä ja keväästä 2015 lähtien Veikkausliigassa. Ilves sijoittui vuonna 2015 kahdeksanneksi, 2016 viidenneksi ja viime syksynä kolmanneksi.

- Emme ole nähneet parasta osaamistamme tällä kaudella kuin vasta ajoittain. Sanoisin, ettemme kuitenkaan ole siitä kaukana. Oikeita juttuja tapahtuu koko ajan ja ilme tekemisessä on kohdillaan. Olemme yhtenäisiä, joten peli lähtee varmasti pian rullaamaan, kun vain jaksamme tehdä töitä.

Ala-Myllymäki kantaa tänä vuonna 10-paitaa, eli odotukset kauteen ovat taatusti suuret paitsi miehellä itsellään myös seuralla. Kevät onkin lähtenyt tässä mielessä lupaavasti käyntiin. KuPS:ia vastaan hän syötti omiensa tasoitusosuman ja sai lopulta kaksi IS-tähteä. Lahteakin vastaan hän kuului tamperelaisten parhaimmistoon.

- Ihan hyviäkin juttuja on tapahtunut, mutta en voi vielä olla tyytyväinen, pystyn parantamaan myös henkilökohtaisesti. Tekeminen tuntuu kuitenkin selvästi paremmalta tässä vaiheessa kautta kuin vuosi sitten, kun olin ollut talven armeijassa. Olen luottavainen sekä henkilökohtaisesti että joukkueemme suhteen.

Viime kauden pronssimitalisti Ilves lähtee hakemaan täytettä kauden pistetililleen Vaasaan keskiviikkona. VPS on avannut kauden voitolla FC Interistä, tappiolla RoPS:lle sekä tasapelillä IFK Mariehamnin vieraana.

- Lähdemme ilman muuta voittamaan. VPS on suoraviivaistanut pelaamistaan vähän viime kaudesta. Heidän alkukautensa on ollut hieman samantyylinen kuin meidän. Haluamme kuitenkin saada nyt oman pelin kuosiin, se on ensisijaista, keskikenttäpelaaja linjaa.


VPS - Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia