FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 23.4.2018

Piste ei riittänyt Vuoriselle: "Kopissa oli tosi pettynyttä porukkaa"

Piste ei riittänyt Vuoriselle: "Kopissa oli tosi pettynyttä porukkaa"

Petri Vuorinen pettyi tasapeliin. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS matkasi sunnuntai-iltana Ahvenanmaalta matkassaan yksi sarjapiste IFK Mariehamnin kanssa pelatun 2-2-tasapelin myötä.

Yön yli nukuttuaankin päävalmentaja Petri Vuorista kuitenkin harmitti, sillä pelistä oli selvästi Vepsulle otettavissa enemmänkin kuin yksi piste.

- Aina vain olen pettynyt, ettemme voittaneet. Meillä oli kaikki mahdollisuudet, koska johdimme 1-0 ja 2-1. Pelaajilla on hyvä asenne tekemiseen ja ryhmä on yhtenäinen monella tapaa, joten kopissa oli pelin jälkeen todella pettynyttä porukkaa, Vuorinen kommentoi maanantaiaamuna.

Taktinen pelaaminen johtoasemassa ei miellyttänyt pääluotsia. Hän otti tiettyjä asioita omaan piikkiinsä.

- Ottelun voittamiseen vaadittava pelaaminen johtoasemassa ei ollut vielä riittävän hyvää. 70 minuuttia kun oli pelattu, niin hyökkääjämme alkoivat väsymään. Minun olisi pitänyt nopeammin tehdä viimeinen vaihtomme siinä vaiheessa pelaajaan, joka olisi pystynyt vielä enemmän auttamaan puolustamisessa. IFK pääsi siinä laidoille helpommin ja keskittämään sieltä. Siitä se maalikin syntyi. Se jäi harmittamaan, Vuorinen sanaili.

Ottelun laatu kokonaisuutena ei noussut VPS-luotsin mielestä kovin korkealle. Olosuhteet toki olivat hankalat.

- Siihen oli montakin eri syytä. Toimme tähän peliin paljon uusia asioita ja meillä oli uusi pelijärjestelmä. Lisäksi olosuhteet olivat erilaiset kuin aiemmin tällä kaudella.

- Monet jutut toimivat ihan OK. Pystyimme olemaan uhka IFK:n puolustuslinjalle useammin. Se oli toki pois meidän tasapainosta hieman. Hyvää oli etenki kaksi erikoistilannemaalia samassa ottelussa. Ne oivat hienoja osumia.

Erikoistilanneosumien onnistujina erottuivat maalit tehnyt Ciss ja mainiot keskitykset antanut Hakola.

- Toppari kun tekee pari maalia ja pelaa muutenkin ihan OK pelin, niin ei voi valittaa. Meillä on muutenkin monta hyvää pääpelaajaa. Ehkä enemmän kuin viime vuonna. Uhka hyökkäyspäässä on isompi. Pitää muistaa, että syötötkin olivat loistavia. Pelkkä pääpelaajien hyvyys ei tilanteissa riitä.

- Meillä on muutenkin tällä kaudella ollut hyviä juttuja erikoistilanteissa tällä kaudella. Avauspelissä rakensimme pari vetopaikkaa niistä, mutta tekninen suorittaminen ei täysin onnistunut. RoPSia vastaan ajoitukset eivät olleet ihan täysin kunnossa. Nyt onnistuimme paremmin.


VPS - Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia