AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2018

Soitto yllätti valmentajan - "Emme voineet jättää tuollaista korttia katsomatta"

Soitto yllätti valmentajan - "Emme voineet jättää tuollaista korttia katsomatta"

HIFK:ssa viimeiset kaksi kautta pelannut Juho Mäkelä siirtyi täksi kaudeksi PS Kemiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Jari Åhman oli mielissään, kun sai soiton Juho Mäkelältä.

Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Juho Mäkelä kertoi hiukan ennen kauden alkua Ilta-Sanomissa soittaneensa omakätisesti PS Kemin päävalmentajalle Jari Åhmanille ja tiedustelleensa joukkueen tilannetta.

Asiat etenivät nopeasti, ja pian "Kirurgi" Mäkelän, 34, sopimus Kemiin varmistui. Konkarihyökkääjän soitto tuli Åhmanille puun takaa, mutta mieluisena yllätyksenä.

- Kyllä minä tietenkin vähän yllätyin. Joskus viime vuonna mietittiin, että mitähän se Mäksä touhuaa. Mutta aina on ajateltu niin, että varmasti hän haluaa pysyä etelässä, eikä koskaan olla ilmaistu mitään kiinnostusta siihen suuntaan. Yllätyshän se oli, mutta hänellä on kuitenkin niin paljon näyttöjä, ja mikä tärkeintä, vielä motivaatiota. Emme voineet jättää tuollaista korttia katsomatta, Åhman kertoi.

Mäkelä kertoi IS:ssä harjoitelleensa koko talven pääasiassa omatoimisesti. Hän on Åhmanin mukaan fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta pelikuntoon pääseminen vie aikaa.

Otteluvauhtiin pääsemisessä auttaa pelaamisen lisäksi PS Kemin harjoitusten kova tempo, johon Åhman on hyvin tyytyväinen.

- Se on hyvä asia ja auttaa sitä, että Mäkelät ja kaverit pääsevät pelikuntoon nopeammin. Tietenkin pitää olla järkevä, ettei se mene yli, mutta onneksi Mäksällä on siinä niin hyvät pohjat, että siihen on hyvä rakentaa, Åhman sanoi.


PS Kemi-FC Inter sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia