AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.52 // 29.12.2018

​Juho Mäkelä jahtaa Popovitsin huikeaa ennätystä: "Se on paras tunne"

​Juho Mäkelä jahtaa Popovitsin huikeaa ennätystä: "Se on paras tunne"

Kuva: Juha Tamminen

Juho Mäkelä on paukuttanut urallaan huikeat 111 maalia Veikkausliigassa.

Mäkelän, 35, edellä Veikkausliigan kaikkien aikojen maalipörssissä ovat vain Saku Puhakainen (114), Rafael (136) ja Valeri Popovits (166). Popovitsin kärkisija on kaukana, mutta aktiivipelaajista Mäkelä on sitä lähinnä.

- Aika kaukana on vielä Vallu. Semmoinen määrä maaleja, että luulenpa sen olevan aikamoinen haaste. Ei pidä kuitenkaan koskaan sanoa ei koskaan. Unelmia pitää olla ja tavoitteet pitää asettaa korkealle. Vaikka niitä ei aina saavutakaan, niin ne unelmat ja tavoitteet vie sinua eteenpäin, Mäkelä toteaa.

Mäkelä ei tarvitse kuitenkaan montaa maalia päästäkseen pörssissä Puhakaisen ohi.

- On lukuja ja virstanpylväitä, joita voi itselleen asettaa. Joka vuosi pitää olla joku iso tavoite. En ole kuitenkaan nimennyt julkisuudessa vuosittaista maalimäärää. Sillä loisin vain itselleni paineita, sillä olen itselleni ankara.

Maalinteko on jalkapallon suola. Se sanonta pätee etenkin hyökkääjäpelaajien kohdalla.

- Koetan uran aikana tehdä niin monta kuin mahdollista. Maaliteko on edelleen parasta jalkapallossa. Se on ollut sitä päivästä yksi ja on edelleen. Olen maalitekijä ja ne maalit ajaa eteenpäin. Jokainen hyökkääjä haluaa niitä tehdä. Se on paras tunne edelleen kun sen pallon laittaa verkkoon. Maalit on jalkapallon suola ja se suola aiheuttaa janoa, Mäkelä runoilee.

Lisää uutisia