vko.14 // 8.4.2018

RoPS avasi voitolla (RoPS-IFK Mariehamn 2-0)

RoPS:n Veikkausliigakausi 2018 alkoi voitokkaasti, kun IFK Mariehamn kaatui sunnuntaina Rovaniemellä maalein 2-0.

RoPS oli hallitseva osapuoli liki täydet 90 minuuttia. Ainoastaan avausjakson loppupuolella IFK Mariehamn sai siirrettyä ottelun painopistettä hiukan rovaniemeläisten kenttäpuoliskolle.

Rovaniemeläisten tuore hankinta Taye Taiwo osoitti välittömästi olevansa uhka myös hyökkäyspäässä. Vasen lapikas liikahti useaan otteeseen, ja IFK:n nuori maalivahti Marc Nordqvist oli vaikeuksissa.

Vielä avausjaksolla RoPS tyytyi ainoastaan paikkojen rakenteluun. Ottelun avaus- ja voittomaalin viimeisteli erinomaisen ensiesiintymisen tehnyt Lucas Lingman. Taiwon veto oli Nordqvistille liikaa, ja Lingman sujautti pallon molarin jalkojen välistä verkkoihin.

IFK Mariehamnin maalipaikat jäivät yhteen Aleksei Kangaskolkan kaukolaukaukseen. RoPS:n maalivahti Antonio Reguero sai vaivoin venytettyä painavan kudin kulmapotkuksi.

Sunnuntain toinen osuma oli näyttävä koko kentän suoritus. Pallo pelattiin nopeana oikeaa laitaa nousseelle laitapuolustaja Juho Hyväriselle. Hyvärisen tarkka keskitys löysi maalille juosseen Simo Roihan, jolla oli helppo työ puskea loppunumerot 2-0.

Aivan ottelun lopussa RoPS:n nuori Veka Pyyny sai ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa. Pyyny vaihdettiin loppuhetkiksi kentälle Agnaldo Moraesin paikalle.

VPS - RoPS lauantaina 14.4. kello 16.00 Elisa Stadionilla. IFK Mariehamn - HJK lauantaina 14.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.