AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 8.4.2018

Koskela kiitteli ryhmäänsä: "Tänään olimme erinomainen joukkue"

Koskela kiitteli ryhmäänsä: "Tänään olimme erinomainen joukkue"

Toni Koskelan RoPS otti voiton heti kauden ensimmäisessä pelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura otti sarja-avauksessaan 2-0-voiton IFK Mariehamnista.

Ottelun avaus- ja voittomaalin viimeisteli erinomaisen ensiesiintymisen tehnyt Lucas Lingman. Taye Taiwon veto oli IFK:n Marc Nordqvistille liikaa, ja Lingman sujautti pallon Nordqvistin jalkojen välistä verkkoihin.

Vasenta laitaa dominoineet Lingman, Taiwo ja Lassi Lappalainen pelasivat välittömästi tienstä rovaniemeläisyleisön sydämiin.

- Lucasilla ja Lassilla on pitkä yhteinen historia. He ovat pelanneet 13-vuotiaista saakka samassa joukkueessa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela taustoitti.

- Heille on kehittynyt tietty yhteys. Lucas tietää, koska Lassi liikkuu ja Lassi tietää, koska Lucas pystyy syöttämään. Siinä on kaksi erittäin lupaavaa suomalaista pelaajaa.

Koskela on viime viikkoina korostanut puolustamisen merkitystä. Sunnuntaina IFK Mariehamnin maalipaikat jäivät yhteen Aleksei Kangaskolkan kaukolaukaukseen. RoPS:n maalivahti Antonio Reguero sai vaivoin venytettyä painavan kudin kulmapotkuksi.

- Pitkässä sarjassa menestymisen elinehto on, että pystymme pitämään nollat. Sen päälle tulee bonuksena, jos pystymme tekemään maalejakin, Koskela painotti vielä voittopelin jälkeenkin.

Sunnuntain toinen osuma oli näyttävä koko kentän suoritus. Pallo pelattiin nopeana oikeaa laitaa nousseelle laitapuolustaja Juho Hyväriselle. Hyvärisen tarkka keskitys löysi maalille juosseen Simo Roihan, jolla oli helppo työ puskea loppunumerot 2-0.

Toisen maalin syntytapa miellytti myös Koskelaa. Joukkue toteutti niitä asioita, jota sille on painotettu.

- Maarianhamina prässäsi ylempää, mutta pääsimme aika mukavasti parilla kontrolloidulla syötöllä prässin alta pois, Koskela hymyili.

- Mutta loimme monta muutakin hyvää hyökkäystä ja useamman maalipaikan. Tänään olimme erinomainen joukkue. Jokainen pelaaja, joka oli kentällä, toteutti omaa rooliaan erinomaisen hyvin.


VPS - RoPS lauantaina 14.4. kello 16.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia