AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 7.4.2018

​Uusiiko IFK Mariehamn kauden 2016 jättiyllätyksensä: "Tuntuu että onnistuttu aika hyvin"

​Uusiiko IFK Mariehamn kauden 2016 jättiyllätyksensä: "Tuntuu että onnistuttu aika hyvin"

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn porhalsi monien yllätykseksi Veikkausliigan mestariksi kaudella 2016.

Viime kaudella IFK Mariehamn jäi viidenneksi. Nyt joukkuetta on muokattu suuresti ja kokenut puolustaja Kristian Kojola arvioi kasassa olevan taas yllätysvalmiin joukkueen.

- Näyttää ja tuntuu hyvältä. Vaihtuvuutta on ollut, mutta tuntuu, että ollaan onnistuttu (hankinnoissa) aika hyvin tänä vuonna. Tulosten muodossa se ei ole vielä näkynyt, mutta se on tulossa. Henkisesti tärkeä tulos saatiin onneksi viime viikonloppuna ja ollaan täysin valmiita kauden alkuun, toteaa Kojola.

IFK Mariehamn luottaa edelleen tuttuihin aseisiin, jolla myös mestaruus napattiin kauden 2016 päätteeksi.

- Varmaan periaatteet ovat aika samat kuin tähän mennessä, mutta pyritään kehittämään pelaamista ja uusia vivahteita varmasti meidän pelejä seuranneille onkin näkynyt. Pelinavaamiseen on tullut vähän uutta systeemiä. Kompakti puolustuspeli on se, mitä yritetään kehittää ja minkä varaan rakennetaan, mutta myös monipuolinen hyökkääminen on ollut yksi kehityskohteista. Senkin eteen on tehty paljon töitä talvella, Kojola kertoo.

Kojola ja IFK Mariehamn aloittavat tämän kauden Veikkausliigapelit Rovaniemellä. RoPS – IFK Mariehamn sunnuntaina 8.4. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia