AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2018

Tommi Kautonen "Kirurgista": "Sadan maalin miehet otetaan aina huomioon"

Tommi Kautonen "Kirurgista": "Sadan maalin miehet otetaan aina huomioon"

Tommi Kautonen luokittelee Juho Mäkelän kovan luokan maalintekijäksi.

Ensimmäiseen Veikkausliigaotteluunsa SJK:n päävalmentajana valmistautuva Tommi "Auge" Kautonen ottaa lauantain vastustaja PS Kemin vakavasti. Kautosen mukaan Kemi on skoutattu hyvin ja lääkkeet joukkueen kaatamiseen on löydetty.

- Meillä oli vähän sekava esitys Honkaa vastaan cupissa. Se käytiin läpi ja nyt se on unohdettu. Olimme siinä pelissä vähän epätasapainoisia ja koko viikko on tehty lujasti töitä. Lauantaina pelataan perusasioihin, hallitaan oikeaan aikaan peliä, luodaan paikkoja ja tehdään maaleja, Kautonen arvioi.

Vastustaja Kemi on tarkkailtu huolella. Kautosen mukaan PS Kemin peli on muuttunut viime kaudesta talven perusteella.

- He ovat vähän muuttaneet lähestymistapaansa. Valmistavissa peleissä Kemi on pelannut vähän syöttelevämpää jalkapalloa. He pyrkivät rakentamaan peliään enemmän, suoraviivaisesti, Kautonen sanoo.

- Lisäksi joukkue on vahvistunut ihan kauden kynnyksellä parilla mielenkiintoisella hyökkäävällä pelaajalla. Erityisesti target-tyyppinen Hakeem Areba ja kaikille tuttu Juho Mäkelä. Siellä on fyysistä kokoa ja nopeutta – meidän tarkoitus on puolustaa heidän vahvuutensa pois.

34-vuotias "Kirurgi" Mäkelä jatkaa maalivahtien kiusaamista nyt siis PS Kemin paidassa. Kautosen mukaan viillot ovat yhä kohdallaan.

- Jos joku on tehnyt sata maalia Veikkausliigassa, sellainen pelaaja otetaan aina huomioon. Tuollaisia maalimääriä ei synny sattumalta. Vaikka ikää on tullut, Juho Mäkelä on huippuvaarallinen hyökkääjä vielä tänä päivänä, Kautonen painottaa.

Urallaan 104 liigamaalia tehnyt Mäkelä rikkoi maagisen satasen rajapyykin viime kaudella, kun hän osui elokuussa Ilvestä vastaan HIFK:n paidassa.

- Tilaa ei saa antaa. Se on täysin selvä asia. Mäkelä on kovan luokan maalintekijä.

Veikkausliigan avauskierroksen ottelu SJK-PS Kemi alkaa lauantaina 7.4. Seinäjoella kello 17 ja se on katsottavissa muiden Veikkausliigan otteluiden tavoin suorana Ruudussa.

Lisää uutisia