FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.13 // 27.3.2018

​Jäätäviä muistoja Suomen Cupista: "Ensimmäisenä mieleen - Oli pirun kylmä"

​Jäätäviä muistoja Suomen Cupista: "Ensimmäisenä mieleen - Oli pirun kylmä"

Kuva: Juha Tamminen

SJK isännöi Suomen Cupin puolivälierässä FC Honkaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla torstaina 29.3. klo 18:30.

SJK ja nyt Veikkausliigaan takaisin noussut FC Honka, kohtasivat viime kaudella Suomen Cupin välierässä Espoossa. Tuolloin SJK sai lopulta voiton vasta rangaistuspotkukilpailussa ja ottelu pelattiin räntäsateessa, muutaman asteen pakkasessa ja kovassa tuulessa.

- Viime vuoden ottelusta ensimmäisenä tulee mieleen se, että silloin oli pirun kylmä. Ja aika tasainen ja vaikea matsi oli silloin. Sehän ratkesi vasta pilkuilla. Mutta päällimmäisenä on kuitenkin jäänyt vain mieleen, että silloin oli todella kylmä, muistelee SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen, joka pelasi viime kohtaamisessa koko ottelun.

Tänä vuonna tilannetta helpottaa katettu stadion, jonka seinät suojaavat tuulelta. Myös säätiedotuksen torstaiksi lupaama aurinko lämmittää mukavasti, ja tietenkin taputtaminen ja kannustaminen auttavat pitämään lämpimänä.

- Honka on varmasti vaikea vastustaja. Se haluaa pelata vähän samalla tavalla kuin mekin, eli pallonhallintapeliä. Odotettavissa on varmasti tiukka matsi. He voittivat oman lohkonsa ja kaatoivat siinä HJK:n. Joten ei voi aliarvioida heitä ainakaan yhtään, muistuttaa Laaksonen.

- Nyt on kuitenkin aika paljon paremmat olosuhteet kuin edellisessä kohtaamisessa. Kiva päästä pelaamaan kotona heitä vastaan ja vielä ensimmäinen peli stadikalla, sanoo Laaksonen lopuksi.


Cupin puolivälieriä voi seurata suorana Ruudussa.

Lisää uutisia