AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 27.2.2018

​KuPS kohtaa kivikovan vastustajan Moldovasta

​KuPS kohtaa kivikovan vastustajan Moldovasta

Jani Honkavaara on nauttinut loistavista harjoitusolosuhteista. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura pelaa tänään toisen harjoituspelinsä kymmenpäiväisen Turkin-leirin päätteeksi.

Vastustajana on kivikova moldovalaisjoukkue FC Sheriff Tiraspol. Tiistai-illan harjoitusottelu alkaa kello 16.00 Suomen aikaa ja pelipaikkana on Belekin kaupunki.

FC Sheriff Tiraspol eteni viime vuonna UEFA Europa Leaguen lohkovaiheeseen saakka. Kuopiolaiset saavat siten vastaansa huipputason joukkueen. Tämän illan pelissä ei ole mukana testipelaajaehdokkaita.

- On hienoa päästä pelaamaan noin kovaa joukkuetta vastaan. Tulee varmaan eriluonteinen peli kuin edellinen oli. Viimeisen kolmanneksen pelaamista meidän pitää kehittää. Ensimmäisessä pelissä meidän vastahyökkäyksiin lähdöt kääntyivät tosi usein hitaiksi hyökkäyksiksi ja sen jälkeen vastustajalla oli koko paketti pallon alla ja murtautuminen oli taas todella vaikeata. Tilanteen tunnistamista meidän pitää parantaa ja meidän pitää lähteä nyt kovaa vauhtia eteenpäin. Se pitäisi olla meidän vahvuutena. Varmaan me joudumme nyt puolustamaan enemmän kuin ensimmäisessä pelissä, pakko meidän on välillä hyökätäkin, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

KuPS-joukkue on saanut harjoitella viikon ajan ensiluokkaisissa olosuhteissa hyväkuntoisilla luonnonnurmikentillä. Matkapojat Oy toimii hienon harjoitusmatkan yhteistyökumppanina ja Turkin-reissu palvelee joukkueen valmistautumista loistavalla tavalla.

- Leiritavoitteena on tottua olemaan erilaisissa ympäristöissä ja pitää oman pelin taso silti vakaana. Europeleissä menestyminen ja tuloksen saavuttaminen vaatii nöyrää ja simppeliä pelaamista. Joukkueen yhteen hioutuminen on leirin isona tavoitteena ja sitä me yritämme viedä täällä läpi ja saada pelin kokonaiskuvaa selkeämmäksi. Harjoitusolot ovat loistavat ja kaikki leirijärjestelyt ovat toimineet loistavasti. Olen tosi tyytyväinen siihen, että me olemme täällä ja tämä on meille luksusta, päävalmentaja iloitsee.

Lisää uutisia