AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2018

SJK:n Tolonen: ”Hieno fiilis päästä tekemään ensimmäinen maali”

SJK:n Tolonen: ”Hieno fiilis päästä tekemään ensimmäinen maali”

SJK avasi maalinteon jo ensimmäisellä peliminuutilla ja voitti TPV:n Suomen Cupin ottelussa lopulta 4-0-lukemin.

Seinäjokelaisten maaleista vastasivat Vahid Hambo, Maximo Tolonen, Reuben Ayarna ja Obed Malolo.

- Paikkoja meillä oli taas enempäänkin. Pelihän olisi voinut päättyä vaikka 8-0, olemalla vain tehokkaampi. Mutta kyllä minulle 4-0 riittää, ei siinä mitään. Ja totta kai tärkeintä on, että meidän hyökkäyspeli koko ajan kehittyy sekä löytyy erilaisia variaatioitakin siitä, päävalmentaja Tommi Kautonen kertasi.

- TPV halusi jäädyttää pelin tempoa ja he onnistuivat siinä kohtalaisesti varsinkin ensimmäisellä puoliskolla. Ja ottelun tempo oli sinänsä aika löysä ja laiska, kävimme sitä puoliajalla lävitse. Muutimme prässipelimme alkamaan aikaisemmin ja nopeammin, se toikin sitten peliin sen elementin, että olimme myös pallollisena nopeampia ja ratkaistiin peli aika nopeasti toisella puoliajalla.

Hambo ei tarvinnut ensimmäiseen maalinsa kuin 15 sekuntia. Talvella Seinäjoelle siirtynyt Tolonen puolestaan pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa uudelle seuralleen.

- Me ollaan treeneissä treenattu tätä meidän prässipeliä ja siinä tuli identtinen tilanne mitä siellä on tullut. Peli vasta alkoi ja energiat oli täysillä, joten mietin, että menen tässä nyt sata lasissa tilanteeseen. Toppari laittoi vähän hitaan pallon ja pääsin siihen väliin sekä veskarin kanssa nokikkain, Hambo hehkutti.

- Tosi hyvä fiilis päästä tekemään ensimmäinen maali. Nopeasti pääsin sen tekemään ja aika hienoa kuulla, että pääsin tekemään samalla historiaa, kommentoi Maximo Tolonen, josta tuli SJK:n kaikkien aikojen nuorin maalintekijä virallisissa otteluissa, vain 16 vuoden ikäisenä.

Lisää uutisia