AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2018

SJK jätti TPV:n Suomen Cupissa vaille mahdollisuuksia

SJK jätti TPV:n Suomen Cupissa vaille mahdollisuuksia

Vahid Hambo avasi maalijuhlat. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kaatoi TPV:n lauantain Suomen Cupin ottelussaan selkein 4-0-lukemin.

Tuskin olivat myöhäisimmät ehtineet edes paikoilleen, kun Vahid Hambo jo heilutti maaliverkkoa ensimmäistä kertaa. Hambo sai pallon heti alussa kuin varkain ja siirsi sen varmasti maaliin. Maali oli SJK:n historian nopein maali. 15 sekuntia.

Hambon maali oli ensimmäisen puoliajan ainoa, vaikka SJK:lla oli useampi hyvä hyökkäys. Reilun 20 minuutin kohdalla Emile Paul Tendeng karkasti läpiajoon, ja oikeastaan harhautteli TPV-vahti Miika Kalliomäen jo ulos tilanteesta, mutta laukaus meni silti päin.

SJK sai muutaman hyvän erikoistilanteen. Tendeng kaadettiin boksin rajalla, ja hän itse laukoi vapaapotkun muurin kautta yli maalin. Joel Mero pääsi laukomaan hyvästä paikasta kulmapotkun jälkeen, mutta veto meni ohi maalin.

Toisella puoliajalla SJK vyörytti hyökkäyksiä kohti TPV:n puolustusaluetta, ja maalejakin syntyi. SJK:lla oli varaa tuhlaillakin erittäin hyviä maalipaikkoja.

Toisen puoliajan ensimmäinen huippupaikka tuli Richard Dormanille, jonka yritys meni kuitenkin päin Kalliomäkeä.

Ensimmäisen maalin ohella myös toisessa maalissa tehtiin SJK-historiaa. Maximo Tolonen laukoi pallon maaliin Emile Paul Tendengin upeasta esityöstä, ja hänestä tuli samalla nuorin kilpailullisissa peleissä ja Suomen cupissa maalin tehnyt pelaaja. Aiempi ennätys oli Teemu Penninkankaalla.

Tendeng ei onnistunut monista paikoistaan huolimatta maalinteossa, mutta hän syötti myös SJK:n kolmannen maalin. Reuben Ayarna pelasi seinän Tendengin kanssa ja nousi itse boksiin. Tendeng nosti pallon Ayarnalle, joka puski pallon maaliin. Maali oli Ayarnan ensimmäinen SJK:ssa.

Lähimmäksi maalia Tendeng pääsi vapaapotkusta vartti ennen loppua, mutta kuti kolahti tolppaan. Anders Bååth pääsi kertaalleen tykittämään boksissa hyvästä paikasta, mutta Kalliomäki venyi vedon eteen. Myös vaihdosta sisään tulleella Aristote Mbomalla oli hyvä maalipaikka, kun Mehmet Hetemaj syötti hänelle boksissa, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

Vaihdosta kentällä tullut Obed Malolo tarvitsi vain muutaman minuutin maalin tekemiseen. Malolo osoitti, että keskikentältäkin löytyy tulivoimaa. Malolo sai pallon reilussa 20 metrissä, ja laukoi hienon kaukolaukausmaalin.

Lisää uutisia