vko.06 // 9.2.2018

Korkeakunnas vaatii FC Lahdelta petrausta: "Ryhtiliikkeen paikka"

Toni Korkeakunnaksen valmentama FC Lahti kohtaa lauantaina JJK:n kotonaan Suomen Cupin ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti saa lauantaina vieraakseen Mukkulan halliin JJK:n Jyväskylästä. Suomen Cupin lohkon tilanne on tiukka, joten jokainen piste on tärkeä.

FC Lahti on pelannut tämän vuoden tappioitta. Tammikuu oli voitokas, mutta edellisessä ottelussa Kakkosessa alkavalla kaudella pelaava FC Viikingit venyi tasapeliin Talin hallissa Helsingissä. Lahti ei täysin saanut peliään rullaamaan missään vaiheessa, vaikka siirtyikin 2-0-johtoon Stênion ja Pavel Osipovin maaleilla. Stênion rangaistuspotkumaali syntyi ensimmäisen jakson alussa ja Osipov puolestaan osui toisen jakson alussa.

Viikingit heräsi taistelemaan toisen jakson puolivälissä. Ensin Pierre Nlate puski erikoistilanteesta kavennusmaalin ja vartti ennen loppua Julius Remes ampui vastapalloon komean yläkulmavedon. Lopussa Viikingit haki vielä riskillä voittomaalia. Santeri Pakkanen kuitenkin torjui punapaitojen yritykset. Näin ollen Lahti koki ensimmäisen pistementyksen tällä talvikaudella. Mukaan Talista tarttui piste, joka kasvatti Suomen Cupin pistepotin neljään.

Lahtea vaivasi koko ottelun ajan kurittomuus ja yhteispelin puute. Lisäksi Viikingit onnistui prässäämään Lahden pelinrakentelun vaikeaksi. Ainoastaan Aleksi Paanasen loistavat pitkät syötöt onnistuivat ajoittain rikkomaan vuosaarelaisten puolustusta.

JJK-otteluun Lahti saa käytettäväksi edelliskauden lopussa saamansa pelikiellon kärsineen Igor Jovanovićin. Artjom Vjatkinin ja tuoreen maalivahtihankinnan Damjan Siskovskin peliluvat ovat kunnossa. Vjatkin kuitenkin sai pienen kolhun viimeistelyharjoituksissa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Varmasti ottelun jättävät väliin Paananen, Teemu Jäntti ja Irfan Sadik.

Jyväskyläläinen JJK tippui viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta takaisin Ykköseen. Joukkueen jättivät talven aikana muun muassa hyökkääjä Toni Tahvanainen, maalivahti Teppo Marttinen ja keskikenttämies Patrick Poutiainen. Menetyksiä täydennettiin lähinnä omilla junioreilla ja Kuopiosta saapuneella Patrik Alaharjulalla.

JJK voitti Suomen Cupin avauskierroksella Grankulla IFK:n puhtaasti 2-0 Mikko Mannisen ja Mikko Ala-Porkkusen maaleilla. Viikko sitten kettupaidat taipuivat Suomen Cupissa Ilvekselle 0-3. Ensin Eero Tamminen iski Ilveksen johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä. Hetkeä myöhemmin Jani Tanska siirsi pallon maaliin Tatu Miettusen laukauksen jälkeen. Marius Noubissi viimeisteli päätöslukemiksi 3-0 vain muutama minuutti ennen loppua.

JJK ei saanut luotua kuin puolittaisia maalipaikkoja, joista paras siunaantui Aatu Manniselle. Ilves puolestaan oli lähellä iskeä kovemmatkin numerot, sillä muun muassa Tamminen iski pallon kertaalleen ylärimaan.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas vaatii joukkueeltaan parempaa esitystä kuin Viikinkejä vastaan. Hän korostaa, että etenkin erikoistilannepelaamisen on parannuttava viime viikkoisesta.

- Meillä on ryhtiliikkeen paikka. Annoimme viikko sitten pois kaksi pistettä. Teimme vastustajalle pelin liian helpoksi omalla löysäilyllämme. Huomenna tulemme näyttämään kunnon ryhtiliikkeen. Honka ja Viikingit ovat molemmat rokottaneet meitä erikoistilanteista, joten olemme kiinnittäneet erikoistilanteisiin huomiota. Huomenna emme löysäile, Korkeakunnas lupaa.

FC Lahti-JJK pelataan lauantaina 10.2. alkaen kello 13 Mukkulassa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.