FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 29.1.2018

Puolustaja Henri Toivomäki KuPS-paitaan

Puolustaja Henri Toivomäki KuPS-paitaan

Henri Toivomäki on edustanut Veikkausliigassa aiemmin FC Lahtea. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura vahvistaa verkkosivujensa mukaan joukkuettaan kovan luokan suomalaispelaajalla.

Puolustaja Henri Toivomäki, 26, liittyy keltamustan riveihin yksivuotisella pelaajasopimuksella. Toivomäki saapui Kuopioon maanantaina allekirjoittamaan pelaajasopimuksen ja liittyy joukkueharjoituksiin tiistaina.

FC Lahden riveissä yli 100 Veikkausliigaottelua pelannut Toivomäki on ikäisekseen erittäin kokenut pelaaja, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. 186-senttinen puolustuspään moniosaaja pystyy pelaamaan luontevasti missä tahansa puolustuslinjan roolissa sekä myös keskikentän keskustassa, mikä tekee paluumuuttajasta valmennusjohdolle todella mieluisan vahvistuksen.

Toivomäki on ehtinyt uransa aikana mittaamaan tasonsa useaan otteeseen myös ulkomaan kentillä. Puolustaja siirtyi italialaisen Atalantan riveihin jo 18-vuotiaana, josta matka jatkui nopeasti perinteikkääseen Amsterdamin Ajaxiin. Toivomäki ei onnistunut murtautumaan suurseurojen edustusjoukkueisiin.

Puolustaja on pelannut kaksi edellistä sarjakautta norjalaisseura Sarpsborg-08:n riveissä. Ensimmäisellä kaudella Toivomäki esiintyi puolustuslinjassa kahdessatoista ottelussa, mutta toisella kaudella vastuu jäi vähemmälle.

- Päädyin tulla takaisin Suomeen ja vaihtoehdoista valitsin mahdollisimman hyvän joukkueen ja ympäristön kokonaisuudessaan. Päätin tulla KuPS:iin ja tämä vaikuttaa tosi hyvältä vaihtoehdolta, Toivomäki toteaa KuPS:n verkkosivuilla.

- Me etsimme ensisijaisesti puolustuslinjaan kotimaista pelaajaa johtavaan rooliin. Nuoreksi pelaajaksi Toivomäki on kokenut pelaaja. Hän nimenomaan halusi tulla Kuopioon ammattimaiseen valmennukseen ja on erittäin motivoitunut pyrkimään urallaan eteenpäin. Hollantilaisen koulutuksen saanut pelimies sopii erinomaisesti joukkueen pelaavaan pelitapaan, Kuopion Palloseuran pelaajakoordinaattori Henri Määttä puolestaan sanoo.

Lisää uutisia