AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 29.1.2018

Ilves panostaa todella nuoriin suomalaisiin - keski-ikä 19,9 vuotta

Ilves panostaa todella nuoriin suomalaisiin - keski-ikä 19,9 vuotta

Lauri Ala-Myllymäki kuuluu Ilveksen nuorten tähtien kaartiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves avasi Suomen Cup -taipaleensa 3-0-voitolla lauantaina Pirkkahallissa. Helsingin Vuosaaresta saapunut FC Viikingit ei saanut vikkeliä tamperelaisnuorukaisia aisoihin. Ilveksen maalit tekivät Lauri Ala-Myllymäki, Jusif Ali ja Marius Noubissi.

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss oli tyytyäinen joukkueen esitykseen.

- Se oli hyvä ja kompakti esitys. Tasapaino säilyi hyvin ja vastustaja ei päässyt tekemään tilanteenvaihtoja juuri ollenkaan. Viimeistellä voisi paremmin ja murtautua maalintekosektorilla.

Ei ole pelkkä korulause, että Ilveksen edustusjoukkue panostaa nuoriin suomalaispelaajiin. Kauden ensimmäisessä kilpailullisessa ottelussa Ilveksen avauskentällinen oli täynnä kotimaisia pelureita, joiden ikäkeskiarvo on 19,9 vuotta. Tähän myös Wiss kiinnitti huomiota.

- Huomionarvoista on, että avauskokoonpanomme keski-ikä oli nippa nappa 20 vuotta. Vuonna 1997 syntynyt Lauri Ala-Myllymäki toimi joukkueen vanhemmasta päästä kapteenina. Meidän pitää antaa nuorille vastuuta ja peliaikaa ja opettaa heitä miten meidän pelitavassa pelataan. Jatketaan tästä pelin opiskelua ja nautitaan hetki kolmesta pisteestä. Peli on tällä hetkellä ihan ok. Ollaan kohdattu kakkosen joukkueita ja emme ole joutuneet puolustamaan vielä syvältä, joten se on seuraavan kuukauden harjoittelun agenda.

Lauri Ala-Myllymäki debytoi ilveksen kapteenina ja laukoi myös ottelun ensimmäisen maalin kimmokkeen kautta.

- Voimme olla tosi tyytyväisiä siihen että meillä oli tosi energinen alku, halusimme liikuttaa palloa ja hallita peliä. Ei pelattu seiftiä ja se toimi ja saimme pari maalia, mikä toi itseluottamusta. Me ollaan hyvässä vauhdissa. Treeneissä näyttää hyvältä ja pelit myös.

Ilveksen seuraava ottelu on viikon päästä, kun Suomen Cup jatkuu Jyväskylän Vehkahallissa. Vastaan asettuu JJK lauantaina 3.2. klo 13:30.

Lisää uutisia