vko.03 // 20.1.2018

​VPS kaatoi ruotsalaisjoukkue Umeå FC:n

Steven Morrissey sivalsi voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura voitti lauantaisessa harjoitusottelussa ruotsalaisjoukkue Umeå FC:n. Voittomaalin iski 41. peliminuutilla Steven Morrissey.

Vepsu aloitti räväkästi, sillä jo toisella peliminuutilla Eero-Matti Auvinen pelasi nätisti pallon ilmassa linjan taakse Juho Lähteelle, joka pääsi nokikkain Umeån maalilla torjuneen Eric Örnkloon kanssa. Örnkloo kuitenkin onnistui torjumaan Lähteen laukauksen lähietäisyydeltä.

Pelin 11. minuutilla puolestaan Hindrek Ojamaa keskitti oikealta puolelta pallon etutolpalle Steven Morrisseylle, mutta jamaikalaiskärki suuntasi pallon aivan maalin edestä hiukan ohi etutolpan. Kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen nähtiin Umeån paras maalitilanne, kun joukkue värkkäsi vaparikuvion, joka kuitenkin päättyi metrin verran ohi suuntautuneeseen laukaukseen.

Kun pelikellossa oli 38 minuuttia, Morrissey petasi maalipaikan jälleen Lähteelle, mutta jo toistamiseen Umeå-vahti Örnkloo oli turkulaista etevämpi. Muutama minuutti myöhemmin Morrissey sai kuitenkin tilaa noin 18 metrissä ja sijoitti pallon kauniisti takakulmaan ja siirsi Raidan johtoon. Tauolle mentiin siis vaasalaisten 1-0 -johdossa.

Puoliajalla VPS teki kaikkiaan kuusi vaihtoa ja tunnin pelin jälkeen vielä seitsemännen. Jokainen kokoonpanossa ollut pelaaja pelasi siis vähintään 30 minuuttia. Sopimuspelaajista ainoastaan Sebastian Strandvall oli poissa flunssan takia.

Aivan toisen jakson alussa Vepsulla oli muutama mallikas hyökkäys, mutta jakson edetessä Umeå sai enemmän pelin juonesta kiinni. Välillä länsinaapuri joutui juoksemaan pallon perässä Vepsun pitäessä pallonhallinnan, mutta ajoittain ruotsalaisryhmä sai itse pallollisena selkeitä painostusjaksoja.

Brassihyökkääjä Douglas Cae pääsi varkain jakson puolivälissä pitkään kuljetukseen ja pelasi boksin tuntumassa jalkansa vapaaksi, mutta laukaus suuntautui reippaasti yli maalin.

Muuten Vepsun pelinrakentelu oli aavistuksen sekavaa toisen jakson aikana, eikä murtautumista päästy yrittämään montaakaan kertaa jakson edetessä. Umeå rakensi oikeastaan pelin ainoan kunnollisen maalipaikan 87. minuutilla, kun Anton Eriksson pääsi puskemaan. Samu Volotinen koppasi puskun kuitenkin varmasti hyppysiinsä. Näin VPS pääsee jatkamaan kohti ensi perjantaina alkavaa Suomen Cupia voitto taskussa.