vko.02 // 14.1.2018

HJK ja Hammarby mättivät maaleja

Filip Valencic iski HJK:n kauden ensimmäisen maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n ja Hammarbyn lauantaisessa ottelussa maaleja nähtiin reippaasti, mutta ratkaisu nähtiin jälleen vasta aivan lopussa. Loppunumeroit kirjattiin 3-4 (2-1).

Ensimmäisellä puoliajalla Klubi oli kuskin paikalla. Avauskokoonpanossa kaikki pelaajat olivat viime kauden mestareita, ja peli oli myös sen näköistä. Vaikka Hammarby iskikin avausosuman jo toisella peliminuutilla, ei HJK ollut hetkeäkään vaikeuksissa.

Filip Valenčič tasoitti ottelun upean kuvion päätteeksi, ja vielä ennen puoliaikaa Enoch Banza pääsi nikkaamaan isännät johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta.

Puoliajalla päävalmentaja Mika Lehkosuo vaihtoi koko kentällisen. Kentälle tulleet 11 pelaajaa edustavat kaikki lähtökohtaisesti Klubi 04:ää.

Hammarby saikin selvän otteen pelistä, ja se iski nopeaan tahtiin kaksi osumaa siirtyen johtoon.

Klubi ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vauhdikkaat nuorukaiset onnistuivat rakentamaan tekopaikkoja. Lopulta kova työ palkittiin, kun Rony Huhtala karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon varmuudella verkkoon.

Lopussa Klubilla oli vielä pari hyvää hyökkäystä, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Hammarby puolestaan käytti ottelun lopun ainoan tekopaikkansa. Aivan varsinaisen peliajan lopussa Ba Dibba iski illan toisen osumansa, varmistaen vierailla 4-3 voiton.

HJK pelaa seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina 10.2.2018, kun Klubi matkaa Tallinnaan FC Floran vieraaksi. Ottelu pelataan kello 15:00 Sportland Arenalla. Seuraava kotiottelu on jo ensi lauantaina, kun HJK kohtaa PEPO:n Suomen Cupissa klo 14.00 alustavasti Talin jalkapallohallissa.