AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 10.1.2018

SJK:lle kaksi maalivahtisopimusta

SJK:lle kaksi maalivahtisopimusta

Teppo Marttinen siirtyy SJK:hon. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Jesse Öst on tehnyt kahden vuoden sopimuksen SJK:n kanssa. Sopimuksessa on optiot kahdesta seuraavasta kaudesta. Teppo Marttinen ja SJK ovat puolestaan allekirjoittaneet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on optio kaudesta 2019.

Pietarsaaressa syntynyt 27-vuotias ja 192-senttinen Öst siirtyy Seinäjoelle Ruotsin Superettanin Degerfors IF:sta, jossa hän on pelannut viimeiset kaksi kautta. Sitä ennen hän on edustanut koko uransa Pietarsaaren Jaroa. Jyväskylässä syntynyt 20-vuotias ja 188-senttinen Marttinen on JJK:n kasvatti ja edustanut seuraa Ykkösessä ja Veikkausliigassa. Hän pelasi viime kaudella JJK paidassa 26 ottelua ja piti niissä nollan viidesti.

Molemmat maalivahdit olivat tutustumassa seuraan jo joulukuussa ja Marttinen pelasi yhden harjoitusottelunkin Hakaa vastaan. Molemmat liittyvät harjoitusvahvuuteen heti.

- Valitsin SJK:n koska heillä oli niin hyvä suunnitelma minun kanssani tulevaisuudelle. Haluan olla seurassa joka pyrkii voittamaan mestaruuksia ja pidän SJK:n pelityylistä. Tunnen lisäksi valmentajat entuudestaan, niin sekin auttoi valinnassani, kertoo Ruotsista Suomeen paluun tekevä Jesse Öst SJK:n sivuilla.

- Olin täällä joulukuussa tutustumassa seuraan ja fasiliteetteihin ja voin kyllä sanoa että OmaSp Stadion on erittäin kaunis. Minulla on erittäin hyvät fiilikset alkavasta kaudesta ja odotan jo että se alkaisi todenteolla. Minulla itselläni ja koko joukkueella on korkeat tavoitteet haluan olla auttamassa SJK:ta mestaruuksiin, Öst sanoo.

Menneenä kesänä JJK:ssa pelannut Marttinen myöntää SJK:n sivuilla, että viime kaudesta jäi hampaankoloon.

- Viime kausi ei mennyt JJK:n kanssa joukkueena ihan niin kuin olimme suunnitelleet, mutta sain pelata paljon, mikä oli henkilökohtaisesti kauden isoimpia tavoitteita. Samalla sitä huomasi, että Veikkausliiga on itselleni jo sopiva taso. Ja kun sitä pelaajana haluaa mennä kuitenkin koko ajan eteenpäin, niin aloin etsimään uutta seuraa. SJK oli heti kiinnostunut ja pyysi testiin joulukuun ajaksi. Testi meni hyvin ja sain hyvää palautetta, joten päätin tarttua seuran sopimustarjoukseen, kertoo Marttinen.

- Kuten kaikki jalkapalloa vähänkään seuraavat tietävät, Seinäjoella on olosuhteet kunnossa. Täällä ei kyllä tarvi muuhun keskittyä kuin jalkapallon pelaamiseen ja omaan tekemiseen. Jokapäiväinen arki on todella laadukasta ja pääsee varmasti kehittymään. Lopulta se on täällä oikeastaan vain itsestä kiinni miten sitten kehittyy. Jokapäiväinen kilpailu kehittää ja kun sitä on laadukkaiden pelaajien kanssa koko ajan, sitä itsekin haluaa ylittää itsensä joka päivä, päättää Marttinen.

Lisää uutisia