vko.01 // 6.1.2018

Tasapeli TPV:tä vastaan avasi Ilveksen ottelukauden

Ilves avasi ottelukautensa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi lauantaina kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa TPV:n. Loppulukemat kirjattiin maalein 1-1 (0-0).

Ilves otti mukaan otteluun koko harjoitusrinkinsä. Poissa olivat ainoastaan flunssan vuoksi Eero Tamminen, pientä jalkavammaa poteva Ilari Mettälä sekä ensi viikolla Suomeen saapuva Marius Noubissi. Ilves pelasi ottelun kahdella eri joukkueella vaihtaen kaikki pelaajat ottelun tauolla. Näin ollen kaikki pelaajat saivat pitkän pelitauon jälkeen jälleen vähän tuntumaa otteluihin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lopulta maaliton vaikka varsinkin Ilves sai luotuoa monta vaarallista maalipaikkaa. Parhaimmat paikat avautuivat Niklas Jokelaiselle ja Santeri Haaralalle. Molemmilla oli parikin hyvää paikkaa ensimmäisen puoliajan aikana viedä Ilves johtoon, mutta ruuti oli vielä tässä vaiheessa kautta vähän märkää. 16-vuotias Janne-Pekka Laine oli hyvällä pelipäällä järjestäen Ilvekselle parikin hyvää maalipaikkaa. TPV:llä oli yksi vaarallinen maalipaikka vastaiskun päätteeksi, mutta Mika Hilander torjui laukauksen kulmaksi.

Ensimmäisellä puoliajalla Ilves-paidassa debytoivat Tuomas Rannankari, testissä oleva senegalilainen Abdoulaye Ba. Lisäksi nuoret pelaajat Niklas Jokelainen ja Janne-Pekka Laine pelasivat ensimmäiset ottelunsa Ilves-paidassa miesten tasolla.

Ottelun toinen puoliaika sujui Ilveksen selkeässä hallinnassa, mutta maalinteko ei edelleenkään ollut helppoa. Sekä Jusif Ali, Assane Mbodj ja Aleksis Lehtonen olivat jokainen kertaalleen hyvässä paikassa, mutta viimeistely ei näistä paikoista onnistunut.

Ottelun 63. minuutilla Ilves pelasi omalla alueellaan sivurajatilanteen huolimattomasti ja siitä seuranneesta pallonmenetyksestä TPV:n Eetu Räisänen siirsi vierasjoukkueen yllättäen 0-1 johtoon. Takaiskumaalin jälkeen Illves alkoi vimmatusti hakea tasoitusta. Ilveksen takaa-ajo tuotti tulosta ottelun 79. minuutilla. Jani Tanskan pitkä syöttö löysi Jusif Alin vasemmasta laidasta. Juska ohitti puolustajan upealla ensimmäisellä kosketuksellaan. Tämän jälkeen hänen tarkka syöttönsä tavoitti maalin eteen vauhdilla nousseen 15-vuotiaan Naatan Skytän, joka laukoi pallon varmasti maaliin, 1-1. Tasoituksen jälkeen Ilves haki rajusti voittomaalia siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Toisella puoliajalla Ilves-paidassa debytoivat Matias Ojala, Eero Hyökyvirta, senegalilainen testipelaaja Assane Mbodj ja Jusif Ali. Lisäksi Naatan Skyttä pelasi ensimmäisen ottelunsa miesten tasolla.

Kokonaisuudessaan päivän ottelu ajoi Ilveksen kannalta tarkoituksensa. Lähes kaikille joukkueen pelaajille saatiin puolikas ottelu. Lisäksi lukuisat uudet pelaajat saivat ensimmäisen maistiaisen millaista on pelata Ilveksessä ja mitä päävalmentaja Jarkko Wiss haluaa kentällä tehtävän. Seuraavan kerran pelituntumaa haetaan ensi viikon perjantaina, kun joukkue pelaa sisäisen ottelun Pirkkahallissa klo 13.15 alkaen.