AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2017

Vuorinen: "Ei tämä ole vain treenipeli"

Vuorinen: "Ei tämä ole vain treenipeli"

Petri Vuorinen odottaa testimiehiltä vastuunottoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura kohtaa uomenna perjantaina Kuopion Palloseuran Jyväskylän Vehkahallissa.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen odottaa ottelua suurella mielenkiinnolla, sillä peli eroaa hyvin paljon tämän kesän mittelöistä.

– Pitkästä aikaa pääsemme pelaamaan ja pelaamme vähän niin kuin uudella joukkueella, koska testimiehiä on niin paljon. Hienoa pelata peli, ensi viikolla sitten treenataan rauhallisesti vielä neljän päivän ajan ennen joulutauolle siirtymistä, Vuorinen kommentoi.

VPS:n kokoonpano eroaa hyvin paljon tavanomaisesta. Kokoonpanossa nähdään lähes kaikki testimiehet ja avauksessa suurin osa. Toppareina aloittanevat AC Oulussa viime kaudella pelanneet Eero-Matti Auvinen ja Akseli Kalermo, toisena laitapuolustajana nähtäneen Kristian Heinolainen, keskikentällä aloittanevat Noi Olafsson ja Berkant Güner ja hyökkäyksessä viilettänee Paul Obi.

– Tiiviillä ryhmällä mennään, eikä montaa vaihtomiestä ole. Muutama sopimuspelaaja, jolla on pieniä vaivoja, jää pelistä pois.

Ottelu on testimiehille tärkeä näytönpaikka osoittaa oma osaamisensa. Vastuuta on tulossa ja sillä myös mitataan.

– Ei tämä ole vain treenipeli. Meillä on monta puolustavaa pelaajaa, joten ainakin maalin puhtaana pitäminen ja sitä kautta voittaminen on varmasti tärkeää. Testipelaajat kantavat perjantaina VPS:n logoa ja olen sanonut heille, että sen pitää näkyä. Se tuo vastuuta ja vaatii pelaajilta määrätynlaista lujuutta, Vuorinen analysoi.

Liikaa paineita ei kuitenkaan ole kasattu pelaajien harteille. Pelistä lähdetään nauttimaan.

– Oikeastaan ottelu näyttää mihin suuntaan se sitten lähtee. Ei voi olettaa, että kentällä tapahtuu asioita, joita on totuttu meiltä näkemään. Tiettyjä meille ominaisia asioita varmasti nähdään, mutta varmasti myös jonkin verran poikkeuksia.

– Se ei ole tärkein asia, että läpivienti ja kaikki menee juuri niin kuin haluamme. Tärkeintä on, että pelaajat pääsevät pelaamaan, nauttimaan ja tekemään parhaansa. Varmasti he pyrkivät suorittamaan tiettyjä asioita, joita olemme käyneet läpi.

Ottelu Vehkahallissa alkaa kello 14:00.

Lisää uutisia