FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.46 // 13.11.2017

Ilves-laina Haukioja viihtynyt Italiassa

Ilves-laina Haukioja viihtynyt Italiassa

Martti Haukioja pelaa nyt Italiassa.

Ilveksen 18-vuotias puolustaja Martti Haukioja on lainalla italialaisen Chievo Veronan organisaatiossa. Haukioja kertoo Ilveksen verkkosivuilla ensimmäisten pelien seuran Primavera-joukkueessa (U19) sujuneen hyvin, ja uusi kielikin alkaa pikkuhiljaa taittua.

Ilves ja AC Chievo Verona solmivat Italian sarjakauden 2017-2018 kestävän lainasopimuksen Haukiojan pelioikeuksista. Sopimus sisältää myös myöhemmän osto-option. Lupaava laitapuolustaja kävi Veronassa testileirillä heinäkuussa ja vakuutti paikallisen valmennusjohdon. Chievo Veronan edustusjoukkue pelaa Italian pääsarjassa Serie A:ssa. Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj kuuluu joukkueen runkopelaajiin.

"Mara" aloitti pelaajauransa Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa, josta hän siirtyi Ilveksen junioreihin 12-vuotiaana. Poikamaajoukkueiden vakiokasvo kehittyi suurin harppauksin tehden Veikkausliiga-debyyttinsä elokuussa 2016. Kaudella 2017 nuorukainen pelasi 10 ottelua Kakkosta lainasopimuksella FC Jazzissa. Haukiojan nykyinen kolmevuotinen sopimus tamperelaisseuran kanssa ulottuu vuoden 2018 loppuun.

- Nyt parin kuukauden jälkeen alan oppimaan Italian tavoille sekä ymmärrän jo mitä treeneissä puhutaan ja pystyn puhumaankin vähän italiaa. Täällä kun ei tosiaan kukaan puhu englantia lukuunottamatta muutamia pelaajia/taustoja. Henkilökohtaisesti suurin ero Suomeen on siinä etten käy tällä hetkellä koulua ja olen pystynyt keskittymään täysin jalkapalloon, Haukioja toteaa.

- Peli sujuu koko ajan paremmin ja paremmin. Alan saada meidän pelitavasta jo enemmän kiinni, mikä auttaa huomattavasti kentällä. Ollaan pelattu Primavera-joukkueen kanssa useasti harjoitusotteluita edustusjoukkuetta vastaan ja pari kertaa olen päässyt mukaan edustuksen kanssa. Tosin pallolliseen en ole päässyt kuin yhteen pienpeliin, mikä meni niin hyvin, että eräs edustuksen pelaaja oli sitten kehunut Hetemajlle ja udellut, että kukas hän oli, Haukioja tuumaa.

Lisää uutisia