AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2017

RoPS:n Juho Hyvärisellä takana huippuvuosi

RoPS:n Juho Hyvärisellä takana huippuvuosi

Juho Hyvärisen kausi jatkuu lauantain jälkeen Suomen maajoukkuepaidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vuonna 2000 syntynyt Juho Hyvärinen on murtautunut kauden aikana RoPS:n liigajoukkueeseen ja Suomen U19-maajoukkueeseen.

Juho Hyvärinen debytoi Veikkausliigassa jo vuosi sitten syyskuussa. Nyt pelejä pääsarjassa on tilillä 18 ja maalitilikin auki. Ensimmäisen osumansa puolustaja iski JJK:n verkkoon heinäkuun lopussa.

- Talven Suomen Cupissa aloin ajatella, että ehkä saan pelata Veikkausliigaakin tänä vuonna. Näin paljoa minuutteja en kuitenkaan osannut odottaa. Todella tyytyväinen olen. Isoin asia miesten peleihin totuttautuessa on ollut kovempi tempo. Sitä myötä koen, että pelinopeuteni ja fyysiset ominaisuuteni ovat kehittyneet eniten, Hyvärinen kertoo.

Hyvärinen ei ole RoPS:n ainut läpimurron tällä kaudella tehnyt nuori. Saku Ylätupa pelasi alkukauden lainalla napapiirillä ja siirtyi heinäkuussa hollantilaisen Ajaxin akatemiaan. Timo Stavitskin kanssa Hyvärinen on saanut taistella harjoituksissa tiheään.

- Timo ei päästä minua ikinä helpolla. Hän on vuonna 1999 syntyneiden maajoukkuepelaaja, joten hänestä olen nähnyt millaista tasoa sinne vaaditaan. Tasaista hyvää vääntöä meillä on ollut, en ole ainakaan huonosti pärjännyt, Hyvärinen nauraa.

Mainitun kolmikon lisäksi ropsilaiset Anselmi Nurmela, Leo Väisänen ja Lassi Järvenpää ovat vuoden aikana esiintyneet Suomen U21-maajoukkueessa.

Veikkausliigassa pelataan lauantaina päätöskierros. RoPS on varmistanut sarjapaikkansa ja sijoittuu taulukon keskivaiheille. Joukkue kohtaa viimeisessä ottelussaan HJK:n Helsingissä. Kyseessä on myös Juha Malisen viimeinen peli päävalmentajana, sillä hän siirtyy kauden päätyttyä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueluotsiksi.

- Kiitän ehdottomasti Juhaa saamastani vastuusta. Haluan myös kiittää kakkosvalmentajaamme Matti Kilpeläistä. Hän on hoitanut hommansa todella hyvin ja neuvonut minua paljon, Hyvärinen kehuu.

Suomen U19-pojat isännöivät ensi kesänä ikäluokan EM-lopputurnausta Seinäjoella ja Vaasassa. Joukkue jatkaa valmistautumistaan urakkaan kahden viikon kuluttua Espanjassa. Päävalmentaja Kimmo Lipponen julkaisi joukkueensa Norjaa ja Ruotsia vastaan aiemmin tänään. Hyvärinen nousi vuotta vanhempien ryhmään edelliselle leirille Georgiaan ja sai kutsun myös tällä kertaa.

- Tavoitteeni on ehdottomasti päästä kisajoukkueeseen ja kovasti aion sen eteen tehdä töitä. Kilpailutilanne on tietysti kova, mutta en anna yhtään periksi.

U19-maajoukkuepelaajista vastuuta kauden Veikkausliigassa ovat saaneet myös Joel Mattsson (IFK Mariehamn), Paavo Voutilainen (FC Lahti) ja Albion Ademi (PS Kemi). Onni Valakarin ja Juho Montolan TPS puolestaan varmisti viime lauantaina Ykkösen voiton ja nousun liigaan kaudeksi 2018.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia