AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 15.10.2017

Kippari Hynysellä edessä juhlaottelu Ilves-paidassa

Kippari Hynysellä edessä juhlaottelu Ilves-paidassa

Hyny nauttii syksyn ratkaisupeleistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves-kapteeni Antti Hynysellä on sunnuntaina edessä kahdessakin suhteessa erityinen ottelu KuPS:n saapuessa vieraaksi Tammellaan.

Oikea laitapuolustaja Hynynen (33) aloitti jalkapallon Ilveksen juniorijoukkueissa. Suomen pelikenttiä kierrettyään hän palasi Kuopion Palloseurasta kasvattiseuraansa vuoden 2013 lopussa. Neljässä vuodessa vyölle on nyt kertynyt 116 virallista ottelua Ilveksen edustusjoukkueessa Suomen Cup ja Liigacup mukaanlaskettuna. Mikäli Hynynen astelee kentälle sunnuntaisessa KuPS-ottelussa, tulee täysi sata täyteen sarjaotteluiden suhteen.

Kokenut kapteeni on tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin. Syksyn viimeisissä peleissä on aina oma taikansa.

– Hieno vuosi on menossa. Talven harjoitukset ja hallipelit sujuivat hyvin. Alkukaudesta meillä oli hieman pelillisiä vaikeuksia, mutta kesäkuun lopusta lähtien homma lähti rullaamaan. Se oli tietynlainen käännekohta, Hynynen kertaa.

– On vaatinut paljon töitä, että olemme päässeet tähän pisteeseen. Nyt saamme nauttia, tämähän on parasta aikaa pelaajalle. Kyseessä on isot panokset nimenomaan sarjataulukon yläpäässä. Meillä on kultaa lukuunottamatta kaikki omissa käsissä. Täysillä vaan loppuun asti.

Ei ollut kaukana, että kenttien herrasmiehenä tunnettu "Hyny" olisi joutunut katsomaan lokakuun pelit katsomon puolelta. Kuukausi sitten operoitu polvivamma on kuitenkin parantunut nopealla tahdilla. Torstaina JJK:ta vastaan kertyi täydet peliminuutit.

– Täytyy myöntää, että ehdin jo kuopata loppukauden omalta osaltani. Tein fysio Heli Rekimiehen kanssa kuitenkin tiukan kuntoutusohjelman, eikä takapakkia onneksi ole tullut. Kiitos myös lääkäri Petri Sillanpäälle. Sain uuden mahdollisuuden.

– Seuraavaksi sitten KuPS:n kaatoon, joka myös pelaa hyvää kautta. KuPS on suoraviivainen ja juoksuvoimainen joukkue on. He ovat olleet vahvoja vastaiskuissa. Kova koitos, mutta keskitymme omaan peliimme ja nautimme hetkestä, Hynynen päättää.


Ilves - KuPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 15.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.


Lisää uutisia