AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2017

Toni Korkeakunnas Ilveksen maalitykistä: "Näsinneulan kokoinen itseluottamus"

Toni Korkeakunnas Ilveksen maalitykistä: "Näsinneulan kokoinen itseluottamus"

Tuco on merkattu mies. (Kuva: Juha Tamminen)

Taistelu ensi kauden europaikoista käy kuumana. Tampereella koittaa lauantaina isojen panosten ottelu, kun FC Lahti matkaa Ilveksen vieraaksi.

HJK kruunattiin Veikkausliigan mestariksi keskiviikkona, mutta muilla joukkueilla on vielä paljon pelattavaa kauden viimeisellä viidellä kierroksella. Koska Klubi voitti myös Suomen Cupin, tulee neljänneksi tällä kaudella sarjassa sijoittunut joukkue pelaamaan ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintoja. Tuota paikkaa tähyää FC Lahden lisäksi myös KuPS, Ilves, SJK ja IFK Mariehamn.

Tilanne on siis kaikin puolin herkullinen, sillä jokainen ottelu tästä eteenpäin on kuin finaali. Sitä se on todellisesti lauantaina Tampereella, sillä Ilves on vain kolme pistettä toisella sijalla sarjataulukossa majailevan FC Lahden takana. Voitolla "Kuhnurit" saisivat yhden merkittävän kilpailijan tuupattua pois niskan takaa hengittämästä.

Ilves ei ole voittanut kahteen edelliseen otteluun. Kissapaidat hävisivät kotonaan HJK:lle 1-4 ja jäi maalittomaan tasapeliin SJK:n vieraana. Sitä ennen joukkue kuitenkin kaatoi kotonaan RoPSin 3-2.

Joukkueen selvänä ykköspyssynä on toiminut lahtelaisillekin tuttu Ariel "Tuco" Ngueukam, joka on iskenyt tällä kaudella jo 14 maalia.

- Tuco on tietysti vaarallinen pelaaja. Maaleja on tullut ja hänellä on Näsinneulan kokoinen itseluottamus. Me kuitenkin tunnemme ja tiedämme hänen metkunsa. Tulee hyvä kapina, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ennakoi seuransa sivuilla.


Ilves-FC Lahti lauantaina 30.9. kello 17 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia