FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2017

Lehkosuo hehkutti Suomen Cupin voittoa

Lehkosuo hehkutti Suomen Cupin voittoa

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n Akseli Pelvas iski 77. peliminuutilla voittoon tarvittavan maalin, kun helsinkiläiset hakivat Seinäjoelta 1-0-lukemin Suomen Cupin mestaruuspokaalin.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo piti voittoa ansaittuna.

- Varsinkin toinen puoliaika alkoi olla totaalisesti meidän ja se odotti sitä yhtä maalia. Ensimmäisellä puoliajalla SJK:lla oli muutamia vaarallisia hyökkäyksiä, mutta maalipaikat tulivat siinä meille. "Aksulla" [Akseli Pelvas] oli vieläkin parempi paikka tehdä maali, mutta sen [Mihkel] Aksalu vielä torjui, "Bana" kertasi Ylen haastattelussa.

- Sitten taisi olla vielä kulmasta toisella puoliajalla todella hyvä maalipaikka, eli kyllä siinä oli muutama sellainen, että jo tuntui, etteikö tänään mene mikään. Viimeksi teimme kuusi ja viime vuonna kolme eli yhdeksän maalia kahdessa pelissä, kun olemme täällä olleet. Tuli vähän sellainen, että mitenköhän käy, mutta kaivoimme sitten sen yhden maalin.

Vaikka HJK oli ennen ottelua suosikki, muistutti Lehkosuo cupin luonteesta ja myönsi, ettei voitto tullut helpolla.

- Cupin finaalit ovat aina kovia. Tämä oli minulle kolmas finaali valmentajana ja kerran olemme voittaneet pilkuilla, kerran hävinneet pilkuilla ja nyt niukka 1-0-voitto. Nämä ovat kovia pelejä ja pitää arvostaa näitä hetkiä tosi paljon, sillä nämä eivät tule koskaan helpolla.

HJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa IFK Mariehamnin ja voi voitolla varmistaa kauden 2017 tuplamestaruuden.


HJK-IFK Mariehamn keskiviikkona 27.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.29 // 22.7.2019
Lisää uutisia