vko.37 // 15.9.2017

HIFK ja JJK tasapeliin Helsingissä (HIFK-JJK 1-1)

Helsingin IFK ja JJK kohtasivat säilymistaiston kannalta tärkeässä ottelussa perjantai-iltana. Peli päättyi tasan 1-1.

Helsingin IFK pelasi viimeisenä olevan JJK:n kanssa tasapelin Veikkausliigan perjantain ainoassa ottelussa. Isäntäjoukkueen maalista vastasi avausjaksolla Jukka Halme. Toisella puoliajalla Tomi Petrescu toi JJK:n tasoihin. Joukkueiden ero on yhä kolme pistettä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja molemmat joukkueet varjelivat omaa maaliaan fiksulla pelaamisessa. Ottelun avausmaali nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Matias Hänninen lähetti pitkän ja korkean pallon kohti Mikael Forssellia. Pallo tuli kuin tarjottimelle Jukka Halmeelle, jonka vasemman jalan kova laukaus yllätti täydellisesti JJK-maalivahti Teppo Marttisen. Halmeen laukaus lipsahti Marttisen käsien kautta vasempaan alakulmaan. Maali oli Halmeelle kauden kolmas.

JJK:lla oli yksi todella laadukas paikka tasoittaa ottelu, mutta IFK-maalivahti Carljohan Eriksson venyi upeasti Antto Tapanisen puskun eteen. Tauolle lähdettiin IFK:n 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla JJK sai pelijuonesta ensimmäistä puoliaikaa paremmin kiinni ja sai hyvää painetta IFK:n maalille. Tasoitusmaali nähtiin lopulta 58. peliminuutilla. JJK-laitahyökkääjä Mikko Mannisen erinomainen keskityspallo löysi taka-alueelle rynnänneen Tomi Petrescun, jonka laukaus painui verkkoon ohi Erikssonin.

Tasoitusmaalin jälkeen Gael Etock oli lähellä viedä JJK:n johtoon. Pallo kimposi kahdeksan maalia tällä kaudella tehneen kamerunilaishyökkääjän rinnasta IFK-maalin ylärimaan. Myös toisessa päädyssä kolisi kehikot, kun Xhevdet Gela jysäytti vasurillaan pallon JJK-puolustajien kautta tolppaan. IFK-toppari Nosh A Lody sai 85. peliminuutilla ottelun toisen varoituksensa, joten hän on pelikiellossa IFK:n seuraavassa ottelussa.

Lisäosumia ei Helsingin pimenevässä syysillassa nähty, joten joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin. Putoamiskamppailu säilyy äärimmäisen tasaisena, kun molemmilla joukkueilla on jäljellä kuusi ottelua.

KuPS-HIFK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 24.9. kello 18.30 ja JJK-FC Inter Harjun stadionilla maanantaina 25.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut