AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 8.9.2017

Malinen: "PS Kemi hyödynsi kovuutensa"

Malinen: "PS Kemi hyödynsi kovuutensa"

Juha Malinen antoi tunnustuksen vastustajalle. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS joutui taipumaan torstain Lapin derbyssa kotonaan PS Kemille niukasti lukemin 0-1.

RoPS hallitsi avausjaksoa näennäisesti, mutta ei pystynyt kääntämään hallintaansa tulokselliseksi.

- Ensimmäisestä jaksosta jäi kuva, jossa meidän kaikilla neljällä ylimmällä kaverilla oli hakemista. Vaikka pallo oli meillä ja paine Kemin päädyssä, niin teimme liian paljon virheitä ylimmällä neljänneksellä, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertasi.

- Kun meidän hyökkäykset venyivät, keskikentän muoto muuttui tavoitellusta kolmiosta linjaksi. Sen seurauksena linjan takaa alkoi löytymään tiloja, jotka Kemi hyödynsi.

Vaikka Kemin maali syntyi kontrollijakson sijaan RoPS:n nopean hyökkäyksen päätteeksi, korosti Malinen, että se oli seurausta samoista oireista.

- Keskikentällä oli tilaa tulla. Toki en ole nähnyt uusintoja, joten on vaikea sanoa, missä esimerkiksi meidän keskuspuolustus siinä tilanteessa oli. Heidänkin pelaamisensa jäi mietityttämään, vaikka tilanne tulikin laidalta, RoPS-valmentaja pohti.

Loppua kohden otteet kovenivat. Tunteet kuohahtelivat, ja päätuomari sai jälleen osan huomiosta. Juha Malinen ei kuitenkaan halunnut laittaa mitään tuomaripelin piikkiin.

- Kun pelaa johdossa, se antaa tiettyä kovuutta, jonka Kemi erinomaisesti hyödynsi. He olivat enimmäkseen pallottomana, ja pallottomana yleensä myös taklataan. Pallollinen taklailee harvemmin, Malinen näki.

- Meiltä puuttui se pieni juttu. Kemi pelasi koko ajan varoitusten rajamailla, mutta lopputulos oli, että he osasivat hyödyntää tämän päivän tuomarilinjaa paremmin ja pääsivät sitä kautta katkomaan peliä.


Ilves – RoPS sunnuntaina 10.9. kello 15:00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia