vko.36 // 8.9.2017

HJK murjoi VPS:n Vaasassa (VPS-HJK 0-3)

HJK vankisti perjantaina asemiaan Veikkausliigan kärjessä. VPS kaatui Vaasassa 3-0, kun Vincent Onovo, Evans Mensah ja Demba Savage onnistuivat maalinteossa.

Ottelun avausjakso oli alusta saakka hienokseltaan HJK:n hallussa. Pelin yhdeksännellä minuutilla Steven Morrisseylla oli paikka ladata VPS johtoon lähietäisyydeltä, mutta pallo leijaili yli maalin. Vastaavasti seuraavasta Klubin hyökkäyksestä syntyi kulmapotku Raidan päätyyn. Kulman jälkeen pallo jäi elämään VPS-päätyyn ja lopulta se keskitettiin Vincent Onovolle, joka nikkasi HJK:n maalin johtoon.

Maalista HJK sai entisestään voimaa ja alkoi hiljalleen vyöryä kohti VPS-maalia. Hyökkäykset olivat laadukkaita ja pallottomana se pelasi Vepsun aseettomaksi. Vajaan puolen tunnin kohdalla pallo ajautui takatolpalla lymyilleelle Evans Mensahille, joka tykitti Klubin vuorenvarmasti kahden maalin karkumatkalle. Laukaus pamahti yläriman kautta sisään.

Vain viisi minuuttia tästä ja pallo pelattiin Demba Savagelle, joka täydestä vauhdista sijoitti pallon huolellisesti takakulmaan. Näin ollen tauolle siirryttiin sinivalkoisten kolmen maalin johdossa.

Tauolla VPS muutti formaatiota hieman ja peli vaikutti tasaisemmalla jakson alussa. Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun ottelun suunta muuttui täysin. HJK-maalivahti Thomas Dähne pelasi palloa tuomarin mukaan kädellä boksin ulkopuolella ja näki punaista.

Loppupelin ajan Klubi pelasi miehen vajaalla ja VPS otti reippaasti kuskin paikan. VPS sai luotua paljon hyviä hyökkäyksiä. Maalipaikkoja siunaantui niin Andre Clennonille, Steven Morrisseylle kuin Joonas Vahteralle ja puolittaisia tekopaikkoja muutamalle muullekin. HJK-maalille vaihdettu Markus Uusitalo oli kuitenkin mies paikallaan ja onnistui pitämään nollan. Näin pisteet matkasivat avausjakson 0-3 -lukemin Helsinkiin.

SJK - VPS maanantaina 11.9 kello 18.30 OmaSP Stadionilla ja HJK - HIFK tiistaina 12.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut