AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2017

Vuorinen uskoo trendin kääntyvän: "Olen luottavaisin mielin"

Vuorinen uskoo trendin kääntyvän: "Olen luottavaisin mielin"

IFK ja VPS ovat tasanneet pisteet kauden aiemmissa kohtaamisissa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n edellinen voitto on heinäkuun puolivälistä ja tätä putkea joukkue lähtee murtamaan sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana.

VPS:lla on edessä kova syksy. Kuten edelliset Raidan kamppailut ovat osoittaneet, mitään ei tule ilmaiseksi. Samalla tavalla eiliset Veikkausliigatulokset näyttivät, että jokainen joukkue on viimeistään nyt herännyt taistelemaan pisteistä viimeiseen asti.

– Edessä on hienoja pelejä koko loppusyksy. Kaikissa riittää panosta. Meidän tarkoituksemme on lähteä maajoukkuetauolle sen jälkeen, kun on viety pisteet Maarianhaminasta. Emme ole hetkeen onnistuneet voittamaan, joten sen trendin haluamme muuttaa täällä.

- Meillä on ollut hyviä harjoitusviikkoja ja olemme käyneet läpi edellisten pelien asioita. Olen luottavaisin mielin, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä IFK Mariehamn on ollut kuluvan kauden vahvimpia kotijoukkueita. IFK:ta puoltaa myös pienempi kotikenttä.

– Me tykkäämme, että kentällä on paljon tilaa ja pystymme liikuttamaan vastustajaa isompia määriä, kuten liikutimme IFK:ta kotona edellisessä keskinäisessä pelissä. Pienellä kentällä on ehkä helpompaa ohjata vastustajan pelaamista toiselle puolelle. Vastaavasti jos IFK pelaa pidempiä palloja, niin se saattaa tuottaa heille enemmän rajaheittoja, vapaapotkuja ja kulmia, sekä ylipäätään kaksinkamppailuja.

Vuorinen painottaa paluun voittojen tielle olevan tärkeä asia tässä vaiheessa. Siihen vaikuttaa kuitenkin myös oman pään pelaaminen.

– Nollan pitäminen omissa on meille äärimmäisen tärkeää. Se antaa meille isomman mahdollisuuden voittoon, kun vertaa siihen, että päästät maalin. Viime peleissä, kun olemme päästäneet kaksi tai kolme maalia, niin voittaminen hankaloituu entisestään.

- Meidän pelitapaamme kuuluu myös se, että sen myötä päästäisimme vähän maaleja ja siinä emme ole aivan onnistuneet. Siitä olemme myös paljon kopissa keskustelleet.

Sen lisäksi, että harjoitusviikot ovat sujuneet hyvin, on joukkue viime viikkojen aikana lyönyt työhaalareita entistä tiukemmalle.

– Olemme harjoitelleet suhteellisen kovaa. Emme ole juuri herkistelleet.


IFK Mariehamn - VPS sunnuntaina 27.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia